Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania co do serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak postanowiłem napisać jeden temat i wypiszę w punktach czego szukam jak coś zrobić za pomoc oczywiście + :)

1. A więc tak posiadam pliki terenzo najnowsze i chciałbym dodać do nich system pasów dlatego proszę ładnie szczegółowo opisać mi jak to zrobić co trzeba dodać i jak 

2. Poszukuję nowego wyglądu logowania ss'y dam w załączniku 

3.Posiadam problem z szept gdy klikam "szept" aby napisać do innego gracza wywala mi klienta niedługo dam syser

4.Chciałbym się dowiedzieć jak zmienić maksymalną liczbę graczy w gildii oraz ilość jaka jest potrzebna do rozpoczęcia wojny 

5.Poszukuję kilku difów:

-Po wstaniu mamy 100% hp

-Na większą ilość mapek

-Na max lvl 150 może być ten diff jakiś na max 250

6. Poszukuję TUT jak dodać mapki na serwer

7.Poszukuję wszystko co jest potrzebne do wgrania Komnaty Baronowej + opis co gdzie wgrać

Na tą chwile to wszystko za pomoc + czekam na odpowiedzi :)

Do punkty 2 wygląd 

post-1147949-0-11038300-1398513970.png

Syser do punktu 3 

0426 14:12:35111 :: CreateFromMemoryFile: Cannot create texture
0426 14:13:38394 :: Failed to load script file : UIScript/WhisperDialog.py
0426 14:13:38568 :: 
ui.py(line:2751) LoadScriptFile
system.py(line:192) execfile
system.py(line:163) Run
UIScript/WhisperDialog.py(line:5) ?

LoadScriptFile!!!!!!!!!!!!!! - exceptions.NameError:name 'PLAYER_NAME_MAX_LEN' is not defined

0426 14:13:38568 :: ============================================================================================================
0426 14:13:38568 :: Abort!!!!

0426 14:13:38570 :: 
uiWhisper.py(line:72) LoadDialog
ui.py(line:2768) LoadScriptFile
exception.py(line:36) Abort

WhisperDialog.LoadDialog.LoadScript - exceptions.SystemExit:

0426 14:13:38570 :: ============================================================================================================
0426 14:13:38570 :: Abort!!!!

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Punkt 5 już nieaktualny zapraszam do pomocy przy innych + czekają :D 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

pkt. 4 również znajduje się w linku z postu #2

jest na rozpoczęcie wojny ale jeszcze liczba członków chce max 8 ustawić i zapomniałem to zmienić 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Mam pytanie co do punktu 1 znalazłem temat z systemem pasów http://www.mpcforum.pl/topic/1179454-system-pasow/ i teraz pobrałem te 2 liby mam je wgrać do /usr/lib i  nadac prawa przec  chmody wpisując w maszynie: chmod 777 /usr/lib Tak ?  Pózniej dodać quest z tematu i na koniec dodać 

Otwieramy inventorywindow.py
Szukamy:

{"index":EQUIPMENT_START_INDEX+10, "x":75, "y":35, "width":32, "height":32},
Dodajemy pod tym:

{"index":EQUIPMENT_START_INDEX+11, "x":39, "y":106, "width":32, "height":32},

Jeżeli dodam to wszystko to już będe miał to okienko w eq na pasy ? A także czy jak będę dodawał pasy na serwer muszę posiadać jakieś specjalne ID czy obojętnie bo coś jest w quest ale ja się nie znam na nich oraz już ostatnie pytanie jakie ustawić TYPE i SUBTYPE ? 

Oraz zachęcam do pomocy w poprzednich problemach za pomoc + 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

jest na rozpoczęcie wojny ale jeszcze liczba członków chce max 8 ustawić i zapomniałem to zmienić 

Również dałoby radę zmienić to za pomocą difa.

Opublikowano

Mam pytanie co do punktu 1 znalazłem temat z systemem pasów http://www.mpcforum.pl/topic/1179454-system-pasow/ i teraz pobrałem te 2 liby mam je wgrać do /usr/lib i  nadac prawa przec  chmody wpisując w maszynie: chmod 777 /usr/lib Tak ?  Pózniej dodać quest z tematu i na koniec dodać 

Szukamy:

Dodajemy pod tym:

Jeżeli dodam to wszystko to już będe miał to okienko w eq na pasy ? A także czy jak będę dodawał pasy na serwer muszę posiadać jakieś specjalne ID czy obojętnie bo coś jest w quest ale ja się nie znam na nich oraz już ostatnie pytanie jakie ustawić TYPE i SUBTYPE ? 

Proszę o odpowiedz na to pytanie 

Również dałoby radę zmienić to za pomocą difa.

Ale to juz inny diff trzeba chyba a nie posiadam oraz nie wiem jak go wykonać 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Szukamy:

Dodajemy pod tym:

Odświeżam 

thevis_5381c71cdd6a3.png

Opublikowano

Baza 18/10, a liba odpalasz tak:

env LD_32_PRELOAD= /usr/home/mt2/share/libgame_item2_pc2.so

lub env ld_preload. Liba libgame_item2_pc2.so wgrywasz do share nadając prawa 777. W start.sh do channeli dodajesz to co masz w code np.

env LD_32_PRELOAD=/usr/home/mt2/share/libgame_item2_pc2.so ./ch$i1$i2 >> start.log 2>&1 & sleep 1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...