Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakieś wzkazówki do wyjścia z LOW ELO?

Flors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio cały czas mam takie gry:

5c0gtg.png

I może ktoś mi wytłumaczy jak mam wyjść z tego brązu? Złapie fraga na midzie, idę pomóc innej linii, staram się być wszędzie, a i tak takie gry mam w 3/4 przypadków. Proszę o jakieś wskazówki co do tego.

P.S. Co do farmy, to spokojnie potrafię zrobić 100 w 10-12 min, lecz w tej grze starałem się pomagać botowi który strasznie przegrywał.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Ta, wszedłem w twoją historię. Jak po jednym meczu tak bardzo płaczesz, to nigdy nie wyjdziesz.

To jest bronze, a nie diamond, tu się carryuje samemu.

Opublikowano

Ok, lecz zobacz, że w moim match history są 2 ranki, w tym ten Annie support trafił mi się z na prawdę dobrymi osobami. To rzadki przypadek.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Jest jeden przepis na wyjście.

1. Grać

2. Grać

3 I jeszcze raz grać

Też byłem w brązie i nie mogłem wyjść, z gry na grę uczysz się grać, w końcu powoli będziesz sam wychodził. Uwierz mi. 2 miechy temu byłem w brązie taka sytuacja jak ty. Teraz Gold V.

Podsumowując

Trzeba grać , grać i jeszcze raz grać.

Opublikowano

Graj z kimś duo, we dwóch zawsze łatwiej a jak nie masz teamu to nic nie poradzisz, musisz samemu wygrac. Wez też pod uwage że wszystkich gier nie wygrasz.

Opublikowano

Profesjonalna rada, prosto od supportu League of Legneds - Na początku meczu komenda /ignore all, pomaga w 100% przypadków.

Jak już koledzy wyżej powiedzieli, wystarczy grać, tu nie ma reguły...

No i graj czymś takim, czym da się wyccaryować, np. zedem nie za bardzo na low elo, spróbuj katarinę, ludzie nie wiedzą jak na nią grać.

Opublikowano

Często gram Akali albo Kha, Zedem poszedłem bo poleciał ban na tych 2 champów, Katą mogę zacząć grać, ogarniam  nią, mainowałem w s3 więc może będzie dobrze.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Spróbuj grać na jungli,ponieważ wtedy masz kontrolę nad liniami,ale do tego pickuj postacie które ogarniesz w early oraz będą mocne w late.

Opublikowano

Ja byłem w Bronze V...mój kumpel był w Silver V i tak się wkurzyłem że jest lepszy niż ja to się wziąłem za siebie i teraz mam promo do silver I.

Wszystko zależy od ciebie.

Opublikowano

Na jungle to u mnie nie bardzo, kompletnie nie ogarniam tej linii, o ile do 20 minuty wszystko pięknie to potem jakoś nie trzymam kupy.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Na jungle to u mnie nie bardzo, kompletnie nie ogarniam tej linii, o ile do 20 minuty wszystko pięknie to potem jakoś nie trzymam kupy.

Spróbuj potrenować trochę na normalach tą linie,jeśli faktycznie jej nie ogarniesz to graj z kolega duo:Ty mid,on jungla i wtedy będziecie mieli większe szanse na wygranie.

Opublikowano

A jakieś postacie do carry na bronzie? Na jakie linie? Jakie polecacie?

KHA`ZIX!

Opublikowano

Mid kata/ryze(nie upadaj najniżej jak się da i nie używaj bola, po prostu są to postacie jak na brązowy poziom gry łatwe do ogarnięcia, a robią rozpierdziel:D), jeśli wrogowie mają mało cc to możesz ew. fiora zagrać topa. Jungla lee/vi.

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Zedem nie wyccarujesz bo może on się skupić tylko na 1 championie.

Pomyśl o midzie typu katarina, nida [ heal + poke przed TF ]

Opublikowano

Jest tyle płaczków co narzeka na ten brąz i zakłada 2893719283719 tematów na temat tego jak źle im tam jest oraz jak z tego wyjść, więc ja chciałbym bez robienia nowego tematu zapytać się, jak tam do cholery w ogóle można przegrać. Raz na siłę próbowałem, więc poszedłem sobie teemo do jungli, zrobiłem 2/16, a i tak robiłem więcej niż cały mój team. Gry nie udało się przegrać. Brąz jest najlepszą dywizją ever. Sam fun z grania na takie boby. Przegrać się po prostu nie da. Jak ktoś nie może stamtąd wyjść to jest niczym innym jak zwykłym newbie / trashem który nie uczy się na własnych błędach...

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Mainuj teraz takie op postacie których w silverze/bronzie nie banują czyli Noc, Xin, Udyr. Wychodząc z silvera parę dni temu, chyba tylko 2 razy zbanowali mi Mastera Yi, cały czas tam banują Blitza, Amumu xD

PMK3yt4.png

Opublikowano

Najlepsze imo jest Jungla. Postaraj się ją ogarnąć.

Na Midzie, oraz na ADC..

Aczkolwiek, najlepiej żebyś grał tam, gdzie czujesz się najlepiej.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Nie polecam grać na ADC, najgorsza pozycja do wybijania się, a na midzie jeżeli dostaniesz kogoś ogarniętego to nie pozwoli ci zejść z linii i z roamu nici. Całym sercem polecam junglę z powodu najsilniejszej kontroli linii :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nie polecam grać na ADC, najgorsza pozycja do wybijania się, a na midzie jeżeli dostaniesz kogoś ogarniętego to nie pozwoli ci zejść z linii i z roamu nici. Całym sercem polecam junglę z powodu najsilniejszej kontroli linii :)

Nie mów, że ADC jest najgorszą pozycją do wybijania się ;)...

Większość ludzi z topki w Challengerze to ludzie grający adc. Więc coś w tym musi być.

Ale w sumie, w gre wchodzi doświadczenie.

Jungla op.

313561454060320945952.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...