Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skonfigurować ten cholerny router?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, posiadam router z tp linka i staram się go "podłączyć" pod mojego operatora, ale za nic mi nie wychodzi. Dostałem od niego taką karteczkę z DNS, IP itd. Wchodzę w ustawienia Quick Setup no i mam takie okienko:

000130+++.jpg

Uzupełniam je tymi danymi, zatwierdzam, resetuję router a neta jak nie ma to nie było, czy trzeba zrobić coś jeszcze? Co kolwiek?

Opublikowano

spróbuj wejść tutaj 192.168.1.1    wpisz admin i admin    i  gdy wejdziesz na ta strone wpisz login i haslo z umowy

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

1.Zresetuj router

2.Uzupełnij wszystko od nowa i zatwierdź.

3.Wyłącz router

4.Wyłącz modem.

5.Odczekaj 10 - 30 s

6.Włącz najpierw modem (musi być połączony z routerem, ale router nadal musi być wyłączony)

5.Włącz router.

Powinno pomóc.

Opublikowano

no to zadzwoń do tych pojebów z operatorni niech przyjadą i niech Ci to zrobią , bo od tego są . Sam tego nigdy nie zrobisz

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Router jest podłączony do kompa i do czego jeszcze? Jaki to operator w ogóle? Wejdź w Panel Sterowania - Sieć i Internet - Połączenia sieciowe - Połączenia sieci bezprzewodowej - Właściwośći - Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4) - właściwości - i uzupełnij danymi z kartki zakładkę "Opcję". Potem włącz i wyłącz kartę sieciową.

Opublikowano

router ustawia się tylko w tryb automatycznej konfiguracji skoro nie masz pojęcia jak go ustawić od strony podłączenia do internetu czyli nie  znasz swojego IP albo wpisujesz go błędnie .

ę

najlepiej to trzeba w końcu użyć mózgu i troszkę go wysilić,  ZADZWONIĆ albo w jakikolwiek inny sposób skontaktować się z operatorem by podał ustawienia sieciowe albo ZAREJESTROWAŁ NOWE URZĄDZENIE W SIECI ( ODBLOKOWANIE ADRESU MAC ROUTERA )  , czasem wystarczy pomyśleć i przeczytać umowę na usługę w aneksie powinny być wszystkie dane sieci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...