Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jedno permissions na serwerach BungeeCord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Mam serwer bungeecord, a właściwie 3. I chciałem aby na tych serwerach było jedno permissions.

NP. Daję rangę na lobby a gracz dostaje na wszystkie 3 serwery.

Słyszałem coś o MSQL ale nie wiem jak się za to zabrać. Serwer narazie hostuje na komputerze (jak coś).

Może nie MSQL ? Jest jakiś inny sposób ?

Proszę o pomoc, daję Najlepszą  i Like :)

Uczeń
Opublikowano

spróbuj pluginem bungee permissions jest w resources na stronie spigota

logo.png

Opublikowano

spróbuj pluginem bungee permissions jest w resources na stronie spigota

Nam BungeePerms, usuwam PermissionsEx z serwera i wogóle nie ma rang, wpisze komende bungeeperms i niby nadaje, ale nie nadaje...

Opublikowano

Musisz sobie zainstalować serwer MySQL, skonfigurować go, stworzyć bazę danych i przypisać do niej usera (ew. korzystać z domyślnego roota, ale to poważne zagrożenie bezpieczeństwa) i skonfigurować pexa do działania z MySQL.

Tutaj informacje jak to zrobić:

https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Plugin-Configuration#sql-backend-configuration--top
Opublikowano

Musisz sobie zainstalować serwer MySQL, skonfigurować go, stworzyć bazę danych i przypisać do niej usera (ew. korzystać z domyślnego roota, ale to poważne zagrożenie bezpieczeństwa) i skonfigurować pexa do działania z MySQL.

Tutaj informacje jak to zrobić:

https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Plugin-Configuration#sql-backend-configuration--top

A w jakim pliku to tworzyć? Ma ktoś już gotowe albo coś?

Nie ma po Polsku ? Albo przetłumaczone?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...