Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceń Moje Dzieło :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj na lekcji mi sie nudziło więc robiłem samolociki itp pokarze wam najlepszego którego robiłem 3-4 lekcje :)

nazwałem go MPC xD

napoczątek to czym pani od matmy dostala w ucho :)

zdjcie0055f.jpg

lewy profil xD

zdjcie0056z.jpg

a to dedykacja dla MPCForum :)

zdjcie0058un.jpg

zdjcie0059r.jpg

zdjcie0060u.jpg

sorka że komórką ale niestety w aparacie szybka pękła ;/

jak podoba sie to możecie dać + :)

c3a5b1830a5a463e9625ffa18af0e6ba.0.gif
Opublikowano

2x UP to nie pogniecione tylko te "spoilery" i rozcięcia które pomagają w lataniu a także pływaniu (zrobiłem go z folią od dołu więc nie przecieknie)

co do instrukcji jak go zrobić to nie napisze bo to długie jest ;/

najdłużej robiłem skrzydła ponieważ zrobione jest z 2złączonych kartek i te wygięcia żeby nie leciał w dół ewentualnie w górę za bardzo albo w boki to jest męczące dla rąk

dziób jest specialnie wzniesiony oraz skrzydła zaniżone więc nie było to proste ale jeszcze bardziej trude było zrobienie żeby z tyłu włożyć fioletową skuwkę od mazaka i nie widoczne na zdjęciach wycinki pomarańczowego kartonu wyglądająca jak ogień mam też wkład który można podpalić i rzucić a samolocik sie nie rozleci :) i inne fajerwerki teraz zajmuje się bronią zrobioną z petard ale nie wiem jeszcze jak zrobić żeby nie walneło samolotem w mebel bo wtedy po wybuchu możliwe że spłonie ;/ ale kolega mówi że jakby powiększyć skrzydła i mienić rakietki na "sztuczne ognie" i to jest dużo prostrze tylko to by ważyło 20gram na 1 rakietkę więc 4 by ważyły z samolotem około 120g a to zadużo możliwe że poleci ale musiał bym zwiększyć skrzydła i ułożyć je zeby delikatnie leciało w górę więc utrzyma sie na poziomie może zrobię nawet większy około 30cm a teraz ma niecałe 15

UWAGA

w poniedziałek załącze nowe zdjęcia bo narazie klej mi sie skończył xD i co dziennie dodawał nowe fotki!

sorka folie zerwałem bo nie leciał prosto

c3a5b1830a5a463e9625ffa18af0e6ba.0.gif