Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ultimated Ninja (Naruto Ultimate) Poradnik co i jak

Meq1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*REKLAMA*

1398784746-cooltext1541088785.png

vi3fxn.jpg

Jako iż w innych tematach gra została dokładnie opisana, na czym polega itp. ja postaram się Wam przedstawić system ulepszania, Treasure hunt oraz dużo innych rzeczy, jest to mój pierwszy poradnik, więc proszę o wyrozumiałość. :)

Tak Wygląda moja ninja.

lsbany.jpg

A więc zaczniemy od początku, czyli opisanie większości rzeczy.

1398784921-cooltext1541092039.png

gmcoo7.jpg- Tutaj mamy schowaną listę w zakładce Functions, o niej napiszę później, gdy zaktualizuję mój poradnik.

221kat.jpg     - Road to hokage (1lvl - 50lvl), w tym menu mamy możliwość otrzymania nagród za różne osiągnięcia. Tutaj także możemy kupić paczki, które w przyszłości mogą być droższe. ( Vitality, S.Ability, purple souls i wiele innych napiszę o nich później)

savxt4.jpg    - Treasure map, w tym menu możemy wykonywać Treasure hunt oraz Treasure Rob (Okradanie innego gracza) zdobywamy tutaj różne ulepszacze, Jade boxy oraz Silver Cardy.

f8qgzb.jpg    - Check In, tutaj możemy otrzymać nagrody za codzienne logowanie się. Głownie Silver, oraz co kilka dni Kupony. Otrzymujemy także 5 punktów, które możemy wydać w przyszłości na inne rzeczy (Ulepszacze, Skip Cardy, Silver Cardy i wiele innych)

9o05h8.jpg    - Ninja Club, tutaj mamy możliwość rekrutacji różnych ninja, potrzebujemy do tego ulepszaczy, które zdobędziemy w Treasure map lub za punkty w menu Check-In.

ftf8km.jpg  - Realm, tutaj możemy pokonywać różnych bossów, w zamian za to dostajemy S. Weapon które dodają nam Force, Chakrę, Powera lub Agility.

y2xkcd.jpg  - Activity, w tym menu mamy możliwość dołączenia na eventy, które odbywają się codziennie. Dostajemy stąd różne cenne nagrody.

qgnwi1.jpg- Daily Task, tutaj wykonujemy nasze dzienne misje, za które dostajemy punkty zależnie od trudności danego zadania (Fiol. 6pkt, nieb. 4pkt i białe 2pkt)

efz4hg.jpg - Summon, tutaj znajdują się nasze ogoniaste bestię, istnieje ich 10, nasza bestia dodaje nam bardzo dużo do atrybutów naszej postaci, aby zdobyć lepszą bestię musimy wydać trochę Silvera, gdy nasza bestia osiągnie 10 lvl, możemy ją ulepszyć na następną która daje więcej bonusów niż poprzednia.

Ja posiadam narazie 4 bestie :

w89qc5.jpgvqxpyr.jpglhdzye.jpg5gm2ih.jpg

ujieac.jpg  - Potency Advance (nowość) tutaj możemy za pomocą potency pill ulepszyć naszego ninję. Potency Pill dostajemy z eventu który odbywa się o 3 w nocy, z paczek które dostajemy na dany level oraz z Check In.

ccwct8.jpg  - Spiritual Beast (nowość) tutaj mamy możliwość ulepszenia zwierzaka, którego możemy kupić w Mall za 100 Golda lub 100 Kuponów.

Zwierzaka możemy tutaj expić następnie wyewoulować w innego. w Route, można zobaczyć jaka możliwa jest ewolucja zwierzaka (patrz niżej)

odyx2k.jpg

Aby zwiększyć szansę ewolucji naszego zwierzaka, kupujemy zwoje w Mall. Potrzebujemy taki kolor zwoju, jaki posiada nasz zwierzak (nazwa).

1398784996-cooltext1541095268.png

839ih8.jpg - Ta NPC to Tsunade, u niej możemy grać o Soule, które są niezbędne do rekrutacji ninji z Tavern lub do ulepszenia ninji z Ninja Club.

g06wu9.jpg - Ten NPC to nasz Kowal, u niego możemy wykonać nowe uzbrojenie.

7995qc.jpg - Ten NPC to nasz jubiler, który pozwoli nam włożyć Jade do naszych itemów.

1398784628-cooltext1541082768.png

W Trialach dostajemy ulepszacze niezbędne do wytworzenia uzbrojenia, w zależności od trudności triala, dostajemy lepsze ulepszacze.

4i01mw.jpg - Genin's Trial, jest to nasz pierwszy trial, który odblokowuje się na 30 lvl, szczególnie mocnym przeciwnikiem w tym miejscu jest Temari. Aby ją pokonać, potrzebujemy zmienić skill na "Defend" (30lvl EASY - Niebieskie ulepszacze, HARD fioletowe ulepszacze)

cory3d.jpg - Akatsuki Lair, jest to nasz drugi trial, odblokowuje się na 50 lvl, nie ma tutaj niczego szczególnego, poza ninja, które mają ogromną szansę na blok ciosów. ( 50 lvl Easy: Mist ulepszacze, hard Spring ulepszacze )

9vd4kf.jpg - Kage's Trials, jest to nasz trzeci trial, odblokowuje się na 70 lvl, także nie ma tutaj niczego specjalnego. (70 lvl easy : rock ulepszacze, Hard : Water Spirit Ulepszacze)

1398785167-cooltext1541096720.png

Aby wytworzyć rózne bronie, zbroje potrzebujemy różnych przedmiotów przykład : u9tezx.jpg

1398787175-cooltext1541102085.png

Jade - są to kamyczki, które możemy wkładać do naszego uzbrojenia, jade mogą znacznie podwyższyć nasze statystyki oraz dodać kilka tysięcy BP. Istnieje ich jedenaście, każdy jest przydatny na swój sposób. Poniżej opiszę Jade, oraz napiszę gdzie mniej więcej powinny się one znajdować.

Jak już mówiłem istnieje 11 rodzai Jade, są to:

qvryru.jpg   Force: Dodające Ataku oraz obronę fizyczną

2szkhd.jpg  Chakra: Atak magiczny, najbardziej przydatny dla naszego supporta
Power: HP, ilość zdrowia
 d2vqio.jpg   Hit: Zmniejsza szansę na uniknięcie ciosu przez naszego przeciwnika

ehq058.jpg    S.Attack: Zmniejsza szansę zablokowania ciosu przez naszego przeciwnika

6pfgcv.jpg   Agility: Szybkość, jeżeli posiadamy więcej Agility niż nasz przeciwnik, uderzamy w walce jako pierwsi.

416jjb.jpg    Dodge: Uniknięcie ciosu, przeciwnik nie ma możliwości wykonania super ataku.

vk7svp.jpg   Block: Zmniejsza obrażenia, oraz wykonuje block, który zadaje przeciwnikowi jakiś % obrażeń
yiz42a.jpg   Counter: Zmniejsza szansę przeciwnika na atak krytyczny.

3eqgk8.jpg   Crit: Zwiększa szansę na Cios krytyczny (150% obrażeń)

ij19sw.jpg   Fury: Dostajemy więcej furii na początek.

Jade możemy ulepszać do 12 poziomu. Wiadomo, im większy poziom, tym więcej atrybutów, niżej opisałem, jak je ulepszyć.

FAQ

Skąd możemy dostać Jade ? - Jade możemy dostać z eventów, treasure map, Treasure Talisman, z nagród Check In oraz z Mall za kupony.

Jak mam w ogóle użyć te Jade ? - Jade wkładamy u Ibikiego.

Mam kilka Jade levela 1 i nie wiem co z nimi zrobić! - Możemy je złączyć u Ibikiego. 2 Jade tego samego poziomu, dają 1 Jade wyższego.

Teraz napiszę której z osób z twojej drużyny dać Jade.

Ninja Taijutsu: Force/S.Attack/Hit/Agility/Critical
Ninja Genjutsu: Chakra/S.Attack/Hit/Agility/Power lub Force
Ninja Ninjutsu: Force/S.Attack/Hit/Agility/Critcal

Vanguard: Block/Dodge/Power/Counter/Force

Jest to moim zdaniem najlepszy układ dla naszego Teamu, jeśli nie wiesz jakich Ninja masz w Teamie, zawsze możesz sprawdzić to w zakładce Team, obok pasku naszego levela.

W Sumie to by było na razie na tyle, mam zamiar aktualizować poradnik, oraz ulepszyć go wizualnie, chciałem podzielić się moją wiedzą. Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, lub zobaczył błąd w moim poradniku, śmiało pisać a poprawię. :)

Jeśli poradnik Ci się spodobał, nie bój się dać +, będę bardzo wdzięczny. :)

Gram na serwerze 314, jeżeli chcecie zagrać, zapraszam i pisać pod nick: Eren  

Opublikowano

Wiem, tak mam zamiar zrobić, tego nowego triala jeszcze nie mogłem opisać, bo nie miałem jeszcze 80, teraz mam i niedługo zaktualizuję poradnik. ;)// Aktualizacja Poradnika + Aktualizacja Wizualna

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak masz zwierzaka, wchodzisz w zakładkę Raise i przenosisz zwierzaka w któreś wolne pole, zwoje z Mall, bądź niektórych boxów w eventach :p

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...