Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście ?

MilionyDecybeli

Zagralibyście na tym serwerze?  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagralibyście na tym serwerze?

• Tak || Proszę napisz w poście dlaczego tak
    • Nie || Proszę napisz w poście dlaczego nie
    • Inny powód || Proszę napisz w poście jaki powód i dlaczego tak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stworzyłem serwer Minecraft pod 1.6.4

jednak z braku obecnie gotówki nie mogę ruszyć z serwerem  ( po części szukam sponsora )

Coś o Serwerze?
Pluginy - nie udostępniam ( zapewniam że są dobrze dopasowane i jest ich dużo )

Rozgrywka - tu zaczęło się od freebulid....

Na początek o freebulid: ilość działek nie ogarniczona, nie są darmowe, ponieważ za jedną działkę UWAGA 50x50 trzeba ZAPŁACIĆ 15.000.00 $$ No ale skąd mieć taką gotówkę na działkę? trzeba iść do pracy... trzeba kopać i kopać zebrane elementy można sprzedawać w sklepie za co  jest kasa. no ale chcecie się zapewne budować? można na ten okres wynająć HOTEL za odpowiednią cenę na odpowiedni czas. jest dużo surowców,piecyki,kowadła dla graczy, strefa wolna ( resetuje sie co 2 h ). najlepsze jest to że każdy surowiec resetuje się co odpowiednią ilość minut np piasek co 10 min, kamien co 10, obsydian co 30.. itp idt...

jest duży spawn,duże miasto, dużo do zwiedzania... pewnie was to zniechęci bo komu by sie chciało tyle chodzi? pomyslałem o tym i są WAGODNIKI które jeżdżą po wełnie szarej,białej,czarnej (szara,biała - ulica // czarna - autostrada), no ale co to za zwiedzanie jak raz objedziecie i sie znudzi ?... o tym też pomyślałem ;) bedzie ranga policjantów i egzaminatorów. każdy policjant może zobaczyć w ekwipunek przez odpowiednią komendę ale nie moze wam nic zabrać z tego ekwipunku, i jazda bez prawa jazdy = więzienie. bedzie można wyjść za kaucja jednak trzeba miec pieniądze albo odsiadujemy swoje:). dodałem też strzelnice, za trafienie w odpowiedni punkt dostajemy losowy item .

No tak ale to na minecraft za mało by was zainteresować...  na spawnie można iść do działu PLAY gdzie są "mini gry" typu; skyblock,walka sg ( mapa skonfigurowana ), w planach mam dodanie football i innych atrakcji. jeżeli się udda a myslę ze tak to chciałem dodać lobby którę buduje i zrobić inne tryby gier ...

Kilka zrzutów dodaje poniżej i jeszcze niżej paczkę z większą ilością zrzutów.

Zrzuty:

7b0646f218ba93fe2e8a8efb6b0b1ab1173.245.

c9ac8256643d4761f296051e2734fa68173.245.

c9ac8256643d4761f296051e2734fa68173.245.

Paczka z zrzutami z gry : 

http://speedy.sh/hNuZP/minecraft.rar

a tutaj skan: (sory jak zły skan ale pierwszy raz to robie)

Link: https://www.virustotal.com/pl/file/045edd5fcd12c6e34f69db0a18e37f79940e1d308259ae5e57b1e1642c75db7b/analysis/1398467097/
SHA256:	045edd5fcd12c6e34f69db0a18e37f79940e1d308259ae5e57b1e1642c75db7b
Nazwa pliku:	minecraft.rar
Współczynnik wykrycia:	 0 / 51
Data analizy:	 2014-04-25 23:04:57 UTC ( 0 minut temu )

Ps. Serwer nie jest wykończony w 100% więc proszę nie pisać mi ze mały sklep itp. ja to wiem, ale prezentuję większość co zrobiłem i czy by was to zainteresowało. Poszukuję sponora jeżeli taki się znajdzie chętnie postawię serwer do gry.

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć, czytając temat pomyślałem "kolejny nudny FB...", coś mi się zdaje, że jednak się myliłem. Pomysł na działki jest trochę przestarzały, to fakt, ale hotel, praca, działki (na które trzeba na prawdę popracować)? To już jest coś. Jeśli tylko pluginy serwera i cały mechanizm, okazałby się w porządku to z miłą chęcią pograłbym. No i oczywiście dobra maszyna, lagi to coś co odstrasza graczy. ;)

Opublikowano

Z chęcią bym zagrał jeżeli byłaby dobra maszyna. 

Jednak jest pewno ale.. Jest to kopia pewnego serwera, poznałem po screenie z surowcami. I nie kopia tylko pod względem, ale ogólnie mechanizmem, że trzeba zdobywać hajs żeby kupić działki itd...

Może to jeden z członków tamtej administracji, nie wiem, ale grałem na tamtym serwerze ale spieprzyli go, więc z chęcią zagrałbym na nowym. 

e6rltz.jpg

Opublikowano

Zacząłem czytać: 

Oh bosh, kolejny serwer FB... ile ich może być...

Środek tekstu:

Ej, to na serio dość dobry pomysł na serwer, jednak fb? działki? eh, znudzi mi się!

Kończę czytać:

Zagrałbym na takim serwerze! :>

Pomysł na serwer jest wręcz idealny, jeśli poszukasz tego sponsora, to miejmy nadzieję że serwer szybko ruszy!

Tylko jednak ta mapa i budowle wydają się zbyt wielkie, jednak estetycznie wyglądają świetnie!

Ja bym na twoim miejscu zrobił to bardziej pod sieć serwerów i wszystkie tryby osobno, bo to naprawdę mogłoby wypalić, tylko trzeba dopracowania wszystkiego ze szczegółami!!!

Jak dla mnie wszystko okej, tylko żeby to wyglądało tak dobrze jak Ty piszesz! :)

Powodzenia.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Szukasz sponsora ? Nie ten dział :D

Nie pokazujesz listy pluginów, a więc nie wiemy, czy faktycznie są fajne i dopasowane.

Budowle jako taka mogą być, lecz całkowicie poprawił bym to coś z zielonej wełny - sklep ?!

Serwer zapowiada się fajnie, jeśli jeszcze coś Nam ciekawego powiesz to osobiście... zagram.

W końcu serwer, na którym trzeba będzie się wysilić, aby coś osiągnąć.

Opublikowano

Z chęcią bym zagrał jeżeli byłaby dobra maszyna. 

Jednak jest pewno ale.. Jest to kopia pewnego serwera, poznałem po screenie z surowcami. I nie kopia tylko pod względem, ale ogólnie mechanizmem, że trzeba zdobywać hajs żeby kupić działki itd...

Może to jeden z członków tamtej administracji, nie wiem, ale grałem na tamtym serwerze ale spieprzyli go, więc z chęcią zagrałbym na nowym. 

:) Może jeden z członków może nie jeden z członków. jeżeli grałeś tam kiedyś to wiesz co planuje zrobić wykorzystując tamtjszy spawn i fabrykę ;) jednak cała reszta to inna bajka:)

Zacząłem czytać: 

Oh bosh, kolejny serwer FB... ile ich może być...

Środek tekstu:

Ej, to na serio dość dobry pomysł na serwer, jednak fb? działki? eh, znudzi mi się!

Kończę czytać:

Zagrałbym na takim serwerze! :>

Pomysł na serwer jest wręcz idealny, jeśli poszukasz tego sponsora, to miejmy nadzieję że serwer szybko ruszy!

Tylko jednak ta mapa i budowle wydają się zbyt wielkie, jednak estetycznie wyglądają świetnie!

Ja bym na twoim miejscu zrobił to bardziej pod sieć serwerów i wszystkie tryby osobno, bo to naprawdę mogłoby wypalić, tylko trzeba dopracowania wszystkiego ze szczegółami!!!

Jak dla mnie wszystko okej, tylko żeby to wyglądało tak dobrze jak Ty piszesz! :)

Powodzenia.

Hmmm no pod sieć serwerów jednak bez sponsora nie da rady ruszyć - z względu na wydatki osobiste..

Szukasz sponsora ? Nie ten dział :D

Nie pokazujesz listy pluginów, a więc nie wiemy, czy faktycznie są fajne i dopasowane.

Budowle jako taka mogą być, lecz całkowicie poprawił bym to coś z zielonej wełny - sklep ?!

Serwer zapowiada się fajnie, jeśli jeszcze coś Nam ciekawego powiesz to osobiście... zagram.

W końcu serwer, na którym trzeba będzie się wysilić, aby coś osiągnąć.

Nie pokazuję pluginów z 2 względów. 1 łatwo idzie skopiować wszystko i zrobić kopię serwera. 2 nie po to się staram by poleciała krytyka że to laguje i tamto laguje i ze 50 pluginów na serwer to za dużo.... prawdę mówiąc mam w d... ile jest pluginów Skoro budowałem to na hamachi i żadnego z graczy itp nie lagowało znaczy ze nie trzeba bardzo dobrej maszyny. co lepsze serwer stał 3 miesiące na maszynie ownserver i lvlup bodajże i też nie odnotowałem żadnych lagów, przeciążenia serwera itp, były to co prawda serwery po 10 slotów i 10 osób grało więc to świadczy o tym że mimo niektórych pluginów i serwera ważącego z mapami i pluginami łacznie 276 mb  to jest dobrze dopracowany. Tak jak wspomniałem pluginów nawet nie zobaczy Administrator, tylko właściciel,sponsor,technik.  administrator itp dostanie listę potrzebnych komend.

wiesz co ta zielona wełna w sklepie to tylko obramowanie. jak na 1.4.3 jak zaczynałem budować to chyba ten sklepik był cały co mogłem dodać jednak w 1.7.3 bede musiał go powiększyć więc napewno bedzie "remont"

Coś więcej o serwerze:

Może powiem co nie jest wykończone: hotel,strzelnica,dodanie ewnetów/parkour, sklep zrobić dla graczy by mogli sprzedawać.

co moge powiedzieć jeszcze o serwerze... mapa jest podniesiona i w niektórych miejsach są ogromne spadki nawet do 60 kratek w dół. spawn znajduje sie bardzo wysoko dlatego chmury tam są wyłaczone. na serwerze chciałem dodać mój texture pack którego nie udostępniam pozostałym graczą do użytku .... (poniżej ssy z texturepacka.) można powiedzieć ze nie mam 5 lat żeby to było i znikło. skoro od 1.4.3 to robie a jest 1.7.3... forum mam też tylko nazwe do zmiany na hosting inny i bedzie ok. Nie wiem czy nie wykupić  miesiąca serwera do testowania tego co zrobiłem dla was. zostało spolszczone 90% pluginów nie ma dobijających /register /login tylko /zarejestruj /zaloguj  

jest ranga KOBIETA ona jest darmowa mozna ją zmienić wpisując odpowiednią komendę. jednak wiem ze dużo ludzi się tym może bawić dlatego zeby zmienić na range gracza zostanie pobrana opłata chyba jest 100$ jednak zwiększę do 1000$ by nie było zabawy z tym. jeśli będzie duży spam na czacie administrator może go wyczyścić po czym pojawi sie taki komunikat ;   - '&cAdministracja &7serwera NAZWA TU BEDZIE &cprosi &7o mniejszy spam.' 'Czat zostal wyczyszczony przez: &b$player'.

Może to co was zainteresuje to VIP i SuperVIP nazwany "SVIP" -   VIP dostaje;  komendy : /heal, /fly, /back.   A SVIP dostaje: to co VIP i  /sethome(liczba), /tp, /feed, /pcw, /pce'. pcw i pce to przenośny stół do craftowania i przenośny stół do zaklinania mieczy itp ( Działa to na zasadzie takiej ze wpisujemy komendę i otwiera się okno i robimy co chcemy ) Kolejne co was zainteresuje to rangi ; gracz,kobieta,budowniczy,architekt,vip,svip,policjant,egzaminator,moderator,junioradmin,administrator, sponsor,technik,wlasciciel. Kolejna sprawa to taka że gdy postawie serwer to dużo osób w tym ja szuka serwerów takich by nie banowali konta a jaśniej Multi Konta. chce to umożliwić bo tak jak w moim przypadku posiadam jedno IP i 4 laptopy i wiem ze za takie coś banują,jednak taką sprawę trzeba bedzie zgłosić na forum...

KILKA ZDJĘĆ Z TEXTURE PACK :

f90d77e97ee83c5a1f533744fdf35191173.245.f90d77e97ee83c5a1f533744fdf35191173.245.f90d77e97ee83c5a1f533744fdf35191173.245.f90d77e97ee83c5a1f533744fdf35191173.245.na tym ssy pokazuję jak wyglada kopalnia wpisujemy /mine time (końcówkę co jest na tabliczce) i na czacie pokazuje nam za ile kopalnia się zresetuje a powyżej pokazane jest ile % jest danego surowca w danej kopalni. diamentu 1,5% czyli mało a kopalnie jak sie resetuje to zawsze się miesza i nie jest w tym samym miejscu to tak jak totolotek 0 tych samych liczb co losowanie...

Uwaga:

Czy chcecie przetestować serwer ? to co jest zbudowane ?  dodam że napisałem co jest nie skończone i prosze tego się potem nie czepiać. byłbym wstanie wykupić 29/30/31 jakoś w te dni serwer 1gb ram, slotów 0-20 dysk ssd  3gb, serwer o ile bym wykupił byłby to tylko serwer tygodniowy po prostu wykupiłbym serwer na 7 dni w tym wgram to co mam i róbcie co chcecie. przez ten okres byłbym jakoś ja wieczorami i jakieś administratora bym wziął z znajomych też by pomagał. Pytanie do was. chcecie serwer testowy,jak tak to jakie warunki ( np każdy dostaje gm,fly,svip itp itd ) 

Prosze o wypowiadanie się w sprawie serwera jak i serwera testowego 

Pozdrawiam :)

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

ta mapa nie jest Twoja na 100%.

Tą mape widziałem na serwerze który ma tą mape z 2 lata. ;)

Gdybyś zmienił mapę, to raczej bym zagrał.

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Opublikowano

Niestety ale cię załamie każdy serwer ma podobne budowle i ściągane z neta jednak moje nie są wszystkie skopiowane tylko czesc

Opublikowano

Takich dobrych serwerów brakuje  :)

Pewnie, że bym zagrał, ale nie na wersji 1.6.4, myślę że nie tylko ja, ale i większość graczy by się tym zniechęciła.

Opublikowano

robiłem to na 1.4.3 potem dałem na 1.6.4 i tak zostało a serwer by był na 1.7.2 lub nowszym o ile sponsor sie znajdzie..

Opublikowano

z samej racji iż budowle są skradzione z innego serwera nie zagrał bym na czymś takim. Lubię Freebuildy ale coś czego nie szanuje to kradzież projektów i chociażby z właśnie tego faktu serwery upadają w moich oczach.

s4ElBud.png
Opublikowano

każdy serwer który kradnie mapy czy budowle a potem je nazywa autorskimi to złodziejski serwer. takich serwerów jest wiele, np ten na M. który ciągle upada.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

Brak ostatnio serwerów FB, lecz nie wiem, czy zdołałby zarabiać sam na siebie. Daj opcje własnej działki np. 100x100. Dałbyś FLYa graczom, a bloki by musieli kupować. Co do budowli, to zrobiłbys sekcję gości, gdzie gracze mogliby podziwiać te budowle.

Skąd hajs, by sam się opłacał? (Prawdopodobnie) Proste - Dokupywanie kasy na nowe bloki do budowy. Lub możliwość zakupu nowych.

Rangi: VIP może posiadać 2 działki. SVIP 3 działki, Gamemode1 itd.

Z ekonomią powinieneś sobie poradzić. Czy bym grał? Szczerze trudno powiedzieć. teraz serwery mają minigry itd itd... Dodaj coś co by urozmaiciło grę. Eventy itp.

Opublikowano

tak mam zamiar dodać kvip, k2vip itp gdzie bedzie mozna kase kupic za sms... eventy sie dobuduje, minigry to z czasem wszystko jest planowane ale brak sponsora:((

Opublikowano

jakieś pomysły macie co dodać by rozbudować to ?

Opublikowano

Serwer został zniszczony z powodu naruszenia praw autorskich. Użytkownik "x" zostanie zmuszony do konsekwencji

Dziekuję za uwagę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...