Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Yasuo vs fizz

Ventual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yasuo często banowany na rankedach, dość OP shit...

Fizz ma w sumie potencjał, w każdej fazie gry, jednakże jest nieco papierowaty, no ale nadrabia dmg.

Opublikowano

Yasuo

Postać potrafiąca namieszać sporo w środkowej jak i końcowej fazie gry, niestety często banowana na draft mod. Potrzebuje kompozycji bo samemu niestety ciężko będzie kogoś z ultować walcząc w teamfight a zwłaszcza gdzieś w okolicach dragona jak nie mamy gdzie nabić Q, ale posiada plusy Ścianę która potrafi nie raz uratować życie jak i denerwować przeciwnika w czasie walki na alei.

Fizz

Był już tyle możliwość ze jest masakratorem, często grany w niższych ligach, stworzony to szybkiego uciekania z elo hell. Potrafi na 2lv zrobić FB, ma skile do ucieczki niestety trzeba trochę doświadczenia żeby nie przegrać z przeciwnym ap carry który jest dystansowy i może obijać.

Wybrał bym na twoim miejscu jednak Fizza jest łatwiejszy do opanowania i posiada możliwość ucieczki, łatwiejszy ult który ma obrażenia obszarowe.

Opublikowano

Wg mnie to lepszy jest Yasuo, ponieważ Fizz wywali combo i ogranicza go mana i cooldowny, a Yasuo nie mam many , a jego cooldown na Q do 1.5 sec. Prawdą jest, że potrzebuje kompozycji, ale zawsze możesz kogoś poprosić o Alistara na bocie czy Malphite na topie/Vi na jungli

Opublikowano

ja lubię grać yasuo, na 6 lvl'u niszczy wszystkich... Ale fizz może użyć E i po ulti :X

Opublikowano

Również wybrałbym Yasuo:

• shield,
  • doskok do minionów/przeciwnika,
  • brak many,
  • ogromny armor penetration,
  • podwojony cios krytyczny,
  • Q ma niski CD.
Opublikowano

Yasuo jest często banowany na rankedach i mało co nim sobie zagrasz, ale jak już go dostaniesz to na midzie siejesz pogrom, jeśli dobrze wykorzystasz jego potencjał :)

Fizz nie jest tak banowany jak Yasuo ale minusem jest to, że jak w early game nie zbierzesz kilku fragów to w late sobie nie poradzisz.

Ja mam obydwie postacie i lepiej gra mi się Fizzem, nie wiem czemu ale po prostu czuje się pewniej grając nim.

lucyfergif.gif

Opublikowano

Yasuo:

-mobilny

-jeśli są miniony enemy team'u-mechanizm escape

-lekki harass

-doskoki

-shield na pasywce

-ściana,która blokuje skille oraz aa

-mocne 1v1

-podrzut

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...