Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić "błyszczące wlepki" ?

Rombski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem , gdy robie wlepki to chcę uzyskać taką warstwę ochronną i jak to zrobić ? Chodzi o taką przezroczystą

Podaj dalej ! 

Opublikowano

Kacki tak, wlasnie chodzi mi o laminowanie . Wiem ze mozna zrobić w drukarni ale ja chce domowym sposobem . A istnieje taka mozliwosc zaniesienia im wydrukowanych wlepek a oni tylko by olaminowali?

Podaj dalej ! 

Opublikowano

Kacki tak, wlasnie chodzi mi o laminowanie . Wiem ze mozna zrobić w drukarni ale ja chce domowym sposobem . A istnieje taka mozliwosc zaniesienia im wydrukowanych wlepek a oni tylko by olaminowali?

Tak. Tym normalnie zajmuje się drukarnia. Chociaż laminowanie, to trochę co innego. Jeśli chodzi o wlepki, to tutaj bardziej kierowałabym się w stronę papieru błyszczącego, tzw foto (taki, jak masz w fotografiach), tyle, że o mniejszej gramaturze (grubości). Laminowania nie ma co robić, takie zabiegi są w celu utrwalenia np dokumentów (dowód osobisty itp). Na wlepce ten zabieg by się na nic zdał.

Możesz spokojnie zanieść pliki wlepek do drukarni w formacie jpg lub pdf, ai, psd. Tylko uwaga, jeżeli robiłeś w innej kolorystyce niż CMYK, to licz się z tym, że kolory wyjdą całkowicie inne niż w oryginale, na komputerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...