Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS !

nox3345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Mam taki problem, mianowicie, naszła mnie ochota na ostre granie w LoL'a. Zagrałem sobie pierwszą rundkę, dostałem ponad 11 ks'ów (z 25 asyst) i się powkur**ałem. Potem stwierdziłem, że tego właśnie mi brakowało, ale oczywiście podczas tej rundki, musiały być problemy. Mianowicie, gram sobie gram ładnie na 60 FPS, i mam spadki do 20 FPS tak bez powodu. Nie ma w terenie żadnej akcji, na każdych ustawieniach jest to samo. Nie wytrzymam tak po prostu z tym. Pomocyyy !

Dzięki i liczę na szybką pomoc ! :)

// Edit

Intel Core i5 2430M, 4x 2.4GHz z Boostem do 3.0 GHz
Nvidia GeForce GT 540M 2741 MB Turbo Cache
4 GB DDR3 Memory

To może być wina tego, że to laptop ? Nie wierzę że tak bez powodu spadają te FPS, i dobrze by było, jakby obeszło się bez komentarzy typu "masz laptopa, żal, nie graj!"

the_miz_signature_by_d4m_d3signz-d3fmxee

Opublikowano

Nie może to być wina laptopa, masz włączoną synchronizację pionową?

Jak nie to włącz.

Jak to nie zadziała to uruchom komputer w trybie awaryjnym i zagraj jedną rundkę.

Opublikowano

Zapewne problem znajduje się w tym że Twój laptop się przegrzewa,sprawdź temperatury oraz przeczyść go z kurzu.

Opublikowano

Przeczyszczenie nic zbytnio nie daje, temperatury nie wiem jak skontrolować, robiąc to w komputerze chyba tego nie naprawię, prawda? Synchronizacja pionowa włączona, nie zbyt chcę włączać w awaryjnym, po to żeby pograć w LoL'a.

Opublikowano

Tryb awaryjny jest to tryb w którym system uruchamia się z minimalną ilością programów, chodzi o to żeby sprawdzić czy to jakiś inny program uruchomiony w normalnym trybie obniża ci fps.

Opublikowano

wylacz synchronizacje pionowa oraz CIENIE!!! one zjadaja najwiecej fpsow.

przeczysc kompa ccleanerem,sprawdz czy nie masz wlaczonych zapor,firewallow,antivirusow ktore moga cos blokowac

moze ci sie robila jakas aktualizacja? czy masz tak co mecz?

sprawdz temperatury

ps: grasz na very high?

baner.png

Opublikowano

No i niestety refresh , ja pitoooollle . Na botach 60 FPS bez problemu, multiplayer 50-60 FPS, ale co chyba 10 minut, cały czas 20 FPS O_o ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...