Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edycja pluginów bez Source Code'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka jak mozna edytowac pluginy bez SRC chodzi mi o pliki .class zeby je przekonwertować na .java i potem znowu na .class ale z mojimu zmianami.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Siemka jak mozna edytowac pluginy bez SRC chodzi mi o pliki .class zeby je przekonwertować na .java i potem znowu na .class ale z mojimu zmianami.

Można plugin zdekompilować (np programem jd-gui). Przed tą operacją sprawdź licencję pluginu (nie dekompiluje się pluginów bez zgody autora). Po dekompilacji kod w klasie *.java nie będzie nigdy taki jak w oryginale - więc jeżeli go skompilujesz ponownie nie będzie działać tak jak wcześniej.

Uczeń
Opublikowano

jeśli chcesz tylko spolszczyc plugin w plikach class to spróbuj programem inclasstrans :)

logo.png

Opublikowano

No dobra ale jak juz zdekompiluje plugin to nie moge go dodac to eclipse nwm jaki jest problem nawet nie moge dodac Source-Master do eclipse

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Można plugin zdekompilować (np programem jd-gui). Przed tą operacją sprawdź licencję pluginu (nie dekompiluje się pluginów bez zgody autora). Po dekompilacji kod w klasie *.java nie będzie nigdy taki jak w oryginale - więc jeżeli go skompilujesz ponownie nie będzie działać tak jak wcześniej.

Na własny uzytek teoretycznie jest to legalne, ale nie mozna zmieniać autora czy udostępiniać

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Na własny uzytek teoretycznie jest to legalne, ale nie mozna zmieniać autora czy udostępiniać

Wszystko bedzie na własny uzytek nie bedzie ani udostepniane anie sprzedawane jedynie co bedzie zmienione to komendy oraz jezyk i to wszystko, czyli @Karolina_666 mówisz ze to jest legalne jesli tak to spk

Logo_IGracze.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...