Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS/ścinki.

xDiam0nd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że tematów odnośnie spadków FPS'ów w lolu było mnóstwo.Jednak wszystkie sposoby na poprawę osiągów jakie w nich znalazłem nie pomogły mi.

Jeżeli ktoś by miał coś sensownego do napisania co byłoby mi w stanie pomóc to dzięki i lecą lajki;).

Oto mój komputer to :

-AMD Athlon 64 x2 4200+ (2.21GHz)

-Ram 6 GB

-Win7 home premium 64 bit

-GeForce 9600GT

-Zasilacz OCZ Fatal1ty 550 W

Mam ~40-55 FPS'ów przy wymaganiach ustawionych na bardzo niskie i przeżywam to,problem pojawia się w chwili gdy np. wracam do bazy i szybko chce odpalić sklep to pojawia się ścinka 2-4 sekundowa, i czasem w TF'ie spadną mi fps'y  5-20.Robiłem format systemu,defragmentacje,usuwałem zbędne programy, używałem ccleaner'a,czyściłem komputer.

Opublikowano

Może chłodzenie nie wyrabia i komputer się przegrzewa?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Skoro robiłeś format to sprawdzaj części w kompie, może faktycznie coś ci nie wyrabia ( chłodzenie, zasilacz, pasta na procku czy coś gorszego ).

No a jeżeli wszystkie gry ci chodzą normalnie a w lol'u masz takie problemy to napraw / sciągnij go jeszcze raz bo może masz coś w kliencie ( zakładam że po formacie używasz tego samego co przed ) .

Opublikowano

No posprawdzam, zapomniałem o ważnej rzeczy pasta na procku..Swoją drogą czy rzeczywiście ona ma tak mocny wpływ?

Program HWMonitor

85684299494728803473.jpg

Temp kolejno Value/Min/Max bo ucieło mi się.

Opublikowano

Ma.. Zresztą sam porównaj swoje temp na procku z innymi ( a przy obciążeniu ci się bardziej nagrzeje ). Kup sobie paste tanie są a będziesz ją miał na naprawdę długo.

Opublikowano

Ma.. Zresztą sam porównaj swoje temp na procku z innymi ( a przy obciążeniu ci się bardziej nagrzeje ). Kup sobie paste tanie są a będziesz ją miał na naprawdę długo.

Dzięki jakoś to ogarne, wszystko już wiem.

Do zaaamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...