Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wgrać Spawn/Mapę na serwer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Tak jak w temacie.

Mam save z single playera czyli tą mape na pulpicie skopiowaną specjalnie , ale nie wiem jak wgrać , próbowałem wgrać tylko pliki z folderu region , ale jak wgrałem i załączyłem serwer to nie ma wgl ziemi tylko spadam w dół i dedam :/ 

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Wchodzisz do folderu .minecraft i kopiujesz save

Wklejasz go do folderu z serwerem.
 Wchodzisz w plik .properties i zmieniasz nazwę świata z "world" na nazwę twojego świata

Lub możesz zmienić nazwę twojego świata na world

1399648286-U815990.png

Opublikowano

Wchodzisz do folderu .minecraft i kopiujesz save

Wklejasz go do folderu z serwerem.

Wchodzisz w plik .properties i zmieniasz nazwę świata z "world" na nazwę twojego świata

Lub możesz zmienić nazwę twojego świata na world

Zrobiłem tak kilka razy , ale później nie mam mapy na serwerze , ani ziemi , tylko spadam w dół :O

Opublikowano

@2up dobrze kolega mowi. podam przyklad.

Mam swiat z singla na pulpicie - nazywa sie "swiat123"

wklejam ten swiat (caly) do folderu z serwerem

w pliku server.propierties zmieniasz 

level-name=world

na

level-name=swiat123

i tyle :)

(najlepsza odp daj koledze z gory)

Opublikowano

Jesli chcesz skopiować jakiś budynek, np spawn. to pobierz World Edita na single player, zaznacz ten obszar, wpisz //expand vert, potem //schematic save . Po tej akcji bedziesz miał ten budynek w ,schematic, wrzuć to : server ftp>plugins>worldedit>schematic. gdy to tam wrzucisz, wpisz na serverze //schematic list , potem //schematic load <nazwa schematu> potem normalnie //paste i już :D 

Opublikowano

Jesli chcesz skopiować jakiś budynek, np spawn. to pobierz World Edita na single player, zaznacz ten obszar, wpisz //expand vert, potem //schematic save . Po tej akcji bedziesz miał ten budynek w ,schematic, wrzuć to : server ftp>plugins>worldedit>schematic. gdy to tam wrzucisz, wpisz na serverze //schematic list , potem //schematic load <nazwa schematu> potem normalnie //paste i już :D

Rozumiem , ale jest pewien problem bo ten spawn jest w uj duży , zaraz sprawdzę co kolega wyżej tam napisał :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...