Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poszukuje] Budowniczego/budowniczych - z pasji

Karolina_666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

krótko i na temat....

A więc hej!
Poszukuje jednego lub więcej budowniczych na server który właśnie tworze, mój główny budowniczy (i admin) po prostu nie wyrabia, bo jest sam(a), a szkoła męczy (po licealna).
Poszukujmy kogoś, komu będzie można zaufać, nie chcemy kogoś, kto szybko się wścieka i potrafi wtedy wszystko rozwalać, tylko kogoś, kto już nawet jak się ma wściekać, to jednak nie zrobi nic bezsensownego.
Oczywiście wymagamy umiejętności budowania i to na dość dobrym poziomie.

Co w zamian?
Server jest raczej tworzony tak z pasji, więc jak na razie na pewno nic materialnego.
Więc jeśli potrafisz budować i zyskasz nasze zaufanie/sympatię, to masz szanse na wszystko, od buda do admina. (o ile chcesz, bo admin to jednak dodatkowa robota :> zawsze możesz zostać budowniczym z uprawnieniami admina.)

Co wymagamy?
Jak już wspomniałam... zaufania, chęci, umiejętności, ogarnięcia - ale też odrobiny luzu, być ogarniętym nie musi znaczyć nudnym :>
Na początku może być trochę trudno i to raczej nie z powodu dużej liczby pracy, tylko ograniczeń i braku zaufania - musimy cię trochę poznać zanim damy więcej.
Mile widziane: (nie wymagane, ale każda z tych umiejętności na pewno nas ucieszy :D)

• Zaawansowana obsługa WorldEdita
  • Zaawansowana obsługa VoxelSniper
  • Zaawansowana obsługa McEdit
  • Zaawansowana obsługa WorldPainter
  • Zaawansowana obsługa TerrainControl (planowanie, budowanie i tworzenie struktur (nie tylko zwykłych obiektów) w BO3, własne wioski NPC, twierdze itp :>)

Kontakt i co masz napisać?
Możesz napisać tutaj w temacie, tutaj na PW, lub na GG (48522543)
Chcemy:

• Imię, lub przynajmniej pseudonim/nick który możesz potwierdzić. (czyli możliwość zobaczenia Ciebie na innych forach itp)
  • Wiek - dla celów informacyjnych, głównie liczą się umiejętności i zachowanie, ale nie oszukujmy się, łatwiej znaleźć kogoś nieogarniętego w przedziale 8-17 niż 17+, ale to że masz np 14 lat nie znaczy, że nie możesz do nas dołączyć :>
  • Płeć - Podobnie jak wyżej.
  • Jakiś pokaz budowli, jakieś zdjęcia, mapki itp - by poznać twoje umiejętności.

Najlepiej napisać na GG, wtedy (o ile już na początku się nie skreślisz) będę mogła dodać głównego budowniczego (i admina) do rozmowy! :)
Żeby nie było, drobny pokaz umiejętności mojego kochanego buda:

http://www.planetminecraft.com/member/teskaczu/

No dobra, a co robię ja?
Ja budować niestety nie potrafię, dlatego właśnie wole GG, bo to budowniczy będzie oceniał i to budowniczego zaufanie trzeba głównie zdobyć - co ona powie to ja się zgodzę :> (ale zwykle decyzje i tak są zgodne)
Jednak potrafię pisać pluginy itp itd, więc jak czegoś potrzeba to na pewno mogę to zrobić (jakieś mechanizmy na potrzeby budowli, efekty, pomysł do serwera)

Trochę info o serwerze:
Serwer ma być czymś al'a freebuild, jednak nie takim jak większość tylko utrudniona i urozmaiconą wersją:

• Żadnych darmowych itemków czy kopalni i miejsc typu /warp jedzenie, /warp piasek, /warp dajMiOp
  • Oryginalna mapa - jak przejdziesz wstępną rozmowę, to dostaniesz dokładny opis.
  • Oryginalny system - zamiast używać starych i niewygodnych pluginów jak plotMe czy pluginy pozwalające sprzedawać cuboidy na tabliczach, mój system jest znacznie wygodniejszy, a dokładniej gracz patrzy na ogrodzenie działki (potem dodam też coś bardziej automatycznego) i wpisuje pewną komendę, jedyne co admin musi zrobić... to zbudować działkę - musi posiadać ogrodzenie ustalonego typu. Nie trzeba żadnych tabliczek, mapa nie musi wyglądać idiotycznie jak z PlotMe, działki nie musza mieć gotowych cuboidów ani nic.
    Plugin po wpisaniu komendy sam po płotkach odnajduje teren działki, teren nie musi być płaski i nie musi być kwadratowy/prostokątny - byle dało się go okrążyć po płotkach. Sam tworzy tam cuboida, sam nadaje odpowiednią nazwę, pobiera pieniądze itp itd.
  • Mapka creative - dodatkowa mapka gdzie każdy może mieć GM + może część ludu dostanie drobne możliwości WorldEdita (ograniczony przez jakiś plugin który się napisze)
  • Mapka survival - osobna mapka, na której można robić co się chce - można budować domek, bo mapka nie będzie resetowana, jednak ktoś może ci go rozwalić. Więc gdzie kopać? Też na tej mapce tylko co jakiś czas spawn mapki będzie zmieniał swoje miejsce o np 3k kratek.
  • MobAreny i inne małe rozrywki (oczywiście autorski, porządny config tych aren a nie te domyślne coś + może jakieś autorskie zabawy :>)

Niezbyt wyszło mi to krótko i na temat... ale co tam <3

PS: nie przenosić do żadnych zbiorowych tematów... bo one nie mają sensu istnienia - bałagan, syf, spam, nabijanie postów.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...