Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W czym się ustawia max lvl w cliencie i game? i max staty 125-130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak up.W czym można ustawiać lvl wiem ze w channel ale nie oto chodzi chodzi mi w jakim pliku w cliencie się znajduję lvl typu 99-105-250-255 i gdzie w plikach serwerowych o prócz channeli i gdzie można ustawić max staty żeby były na serwerze typu 125 a nie 90

Za odpowiedz 5/5  i +

Aldrenis Metin2. Coming Soon Nowa Era Serwerów.

Opublikowano

Maksymalny poziom ustawiasz w CONFIGU za pomocą wpisu 
MAX_LEVEL: X                                       w miejscu "X" podajesz lvl

Odnośnie statystyk robisz to za pomocą difa.

Opublikowano

Spoko wiem ze w config ale max wychodzi 250lvl a chce np 255 to już trzeba w cliencie i w game.

Opublikowano

Jak w cliencie :O Wgrywasz diffa na 255 lv do game.

Na statusy też diff.

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

Widzę, że masz błędne rozumowanie co do diffów w bince i game. Pomyśl w ten sposób, że jakbyś mógł zmienić max lvl w bince to na globalu zamiast 105 biegały by sobie postacie o lvl już np. 125. Dlatego takie coś ustawia się tylko w game po stronie serwera, aby nikt tego nie mógł edytować. Obecnie w bince edytuje się poprzez diff np. machanie miecza z wierzchowca, bo są limity ID, a DMG już diffem w game. 

Co do Twojego pytania to jeżeli chcesz mieć maxymalny lvl ustawiony przez Ciebie to wchodzisz do channela, do config i wpisujesz tam MAX_LEVEL:<spacja>250, czasami jest tak, że game ma zablokowane więcej jak 105 czy 99 lvl. Dlatego trzeba dograć odpowiedniego diffa, który pozwala wczytać więcej niż 105 lvl. 

A w statach to już wgrywasz diffa w game, nie ma nic do wpisania w configu.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Haha Np na plu jest blokada i exp nie idzie to co z tego ze zmieni ktoś jak exp juz mu nie idzie bo w Game jest dif 105? Jeśli bylby 120 a bylo by widać 105 to dalo by sie zmienić. Ja mam tak exp idzie ciągle tyko jest bug z 255lv nie wbija 256 tyko lvl 1 a potem znowu w kolko diffa mam wgranego na 65555lv wiec zostal mi tyko Client do edycji i tabelki w navicat i inty w razie ostateczności

Opublikowano

Nie ma diffa na taki lvl, a globale nie uzywaja diffow <haha> xD. Musisz source przerobic i skompilowac. Chcesz to możesz mieć tego diffa xD i tak nigdy nie będziesz mieć takiego lvl.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...