Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Optymalizacja gry na 9.0

Hubertus323f

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób pewnie ma lagi albo go wywala i musi logować się 2 razy (przez małą liczbę FPS)

Oto poradnik jak się tego pozbyć!

Gra staje się grywalna na takim sprzęcie:

Procesor: AMD Athlon x2

RAM: 2GB

Płyta główna: Jakaś od nvidi (nForce)

Karta graficzna: Gigabyte GF210 64Bit

Czyli na sprzęcie do jakiegoś biura :)

POBIERZ PACZKĘ

LINK:

http://www9.zippyshare.com/v/71620569/file.html

SKAN: 

http://zapodaj.net/38cb901dd9ffd.jpg.html

Zawarte mody: Usunięcie drzew i krzaków 3 wersje, WOT Tweaker + RES UnPack, MaxFarplane + Delete Fog

1.

Modyfikacja ta jest zabroniona! Odradzam robienie SS i wrzucanie do sieci. Modyfikacja "zabroniona" przez WG to taka która zwiększa szansę jakiegoś gracza, ale w tym wypadku tylko ją wyrównuje więc... Usunięcie części liści lub całych drzew i trzecia opcja: drzew i krzaków. DODAJE NAJWIĘCEJ FPS!

2.

Chyba każdy wie jak wgrywa się WoT Tweakera. Zawarty w paczce.

3.

Zwiększenie widoczności poprzez usunięcie mgły itp. Zawarte w paczce.

4.

Włączenie synchronizacji pionowej oraz "Dynamiczne zmiany jakości efektów" w ustawieniach graficznych gry.

Opublikowano

@up tak tak ;) Tylko wrzuciłem, żeby nie mieć MPC cały czas otwartego. Dzięki za przeniesienie bo przypadkowo się pomyliłem ;) (masło maślane xD) już 80% na zippy

90%

Opublikowano

Najlepiej gdybyś dał każdy mod jako osobny dl

1. Speed tree 9.0:

DL:

Skan:

2.

Itd.

Nie każdy musi chcieć usunięcia drzew, ponieważ ten mod jest nielegalny. I te spoilery zbędne.

Opublikowano

Dam nazwy modów. Nie tak trudno poszukać (minuta...) napisałem, że mod nielegalny ale nieoficialnie... czyli bardziej wyrównuje on szanse zgadza się?

Opublikowano

Dam nazwy modów. Nie tak trudno poszukać (minuta...) napisałem, że mod nielegalny ale nieoficialnie... czyli bardziej wyrównuje on szanse zgadza się?

Nie odsyłamy do google. Mod jest oficjalnie zakazany przez WG:

http://www.dom1n.com/newsy/lista-zakazanych-modow-2/

Daj link do każdego moda, to będzie to jako spis/dl i ściągnę 5%, bo za dl 1 paczki nie ma sensu.

Dziś przypadkiem nie wyszła paczka 9.0.1 ? która niby ma zredukować te lagsy ...

Ta, ale na komputerze z drewna dalej gra będzie się cieła, a te mody pomogą zwiększyć liczbę fps.

Opublikowano

@UP 

Ta, ale na komputerze z drewna dalej gra będzie się cieła, a te mody pomogą zwiększyć liczbę fps.

ja miałem 40 fps w 8.11 w 9.0 w porywach do 14 .. 

Opublikowano

Dziś przypadkiem nie wyszła paczka 9.0.1 ? która niby ma zredukować te lagsy ...

Miała zredukować spadki fps oraz wywalanie z gry. niz poza tym. A jak na 9.0 miało się 17fps to terazm ożna pograć w 35fps :)

Daj link do każdego moda, to będzie to jako spis/dl i ściągnę 5%, bo za dl 1 paczki nie ma sensu.

Mam 15% :) Wstawię jutro lub wieczorem. Poradnik napisałem na szybko ;) Zresztą i tak w większości poradników na MPC muszę sam szukać linków :/ Ale dobra. Wieczorem lub jutro rano będą linki ok? (nie musisz mi zdejmować tych 5% jak je wstawię.

Edit: Ty mnie źle zrozumiałes! W paczce są osobne foldery! ;) do każdego moda :)

Opublikowano

hmmm i gdzie ? :)

Jest to cały czarny hangar z takim nieco rozjaśnionym po środku.

Opublikowano

Można dostać bana za te modyfikacje (wykryją mi to jakoś, jak nie wrzucę screena do neta?)

Usuwa krzaki, więc ich nie będę widział - to gdzie mam się ukrywać jak ich nie widzę xD

Opublikowano

Można dostać bana za te modyfikacje (wykryją mi to jakoś, jak nie wrzucę screena do neta?)

Usuwa krzaki, więc ich nie będę widział - to gdzie mam się ukrywać jak ich nie widzę xD

W paczce są 3 wersje mody usuwającego krzaczki. Pierwszy usuwa pnie drzew, liście itp (czyli wszystko) drugi usuwa tylko CAŁE drzewa a trzeci mod jest autorstwa innej osoby - usuwa tylko WIĘKSZOŚĆ liści czyli widać kontury krzaczków lekko ;) 3cia wersja jest bardziej cheatem niż poprawiaczem fps ale kilka fps doda. :) Pierwsza dodaje najwięcej. PS. Zapomniałem wspomnieć: najpierw wyapkujcie teksturki program,em RES UNPACK w folderze 2 z paczki. Potem wgrzywajcie mody (zastępując pliki) I nie dostaniesz bana (albo inaczej: dopóki WG nie wprowadzi skanu plików tak jak na RU to nie dostaniesz bana za zadnego zakazanego moda)

Opublikowano

W paczce są 3 wersje mody usuwającego krzaczki. Pierwszy usuwa pnie drzew, liście itp (czyli wszystko) drugi usuwa tylko CAŁE drzewa a trzeci mod jest autorstwa innej osoby - usuwa tylko WIĘKSZOŚĆ liści czyli widać kontury krzaczków lekko ;) 3cia wersja jest bardziej cheatem niż poprawiaczem fps ale kilka fps doda. :) Pierwsza dodaje najwięcej. PS. Zapomniałem wspomnieć: najpierw wyapkujcie teksturki program,em RES UNPACK w folderze 2 z paczki. Potem wgrzywajcie mody (zastępując pliki) I nie dostaniesz bana (albo inaczej: dopóki WG nie wprowadzi skanu plików tak jak na RU to nie dostaniesz bana za zadnego zakazanego moda)

Wszystkie 3 wersje są nie legalne.

Opublikowano

Nieoficialnie. przy 18 fpsach one tylko wyruwnują szanse co nie?

Oficjalnie są zakazane przez WG i można dostać bana.

Opublikowano

Ludzie wyłączcie sobie kartę dźwiękową i będzie gites majonez ;)

Ta, ale gra bez dźwięku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak wgrać "1"? po prostu trzeba mapy do folderu z grą -> res-> packages ? bo zaraz grę rozwalę xD

aa już mam nie wiedziałem readme ;

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Optymalizacja gry na 9.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...