Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bukkit + mody 1.2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam taki problem zakupiłem serwer na crafthost.pl i chciałbym wgrać na ten serwer modyfikacje związane z tekkitem . Nie wiem jakiego silnika użyć bo do wyboru jest wiele . Gdy np wybieram bukkita to nie czyta mi modów a jak chce wgrać forga do serwera to pisze mi że mam zły włącznik serwera . Pomożecie?

Opublikowano

1.Nigdy nie kupuj hosta dopuki nie masz plików na 100% gotowych.

2.Z tej strony 

http://www.technicpack.net/tekkit

Możesz pobrać pliki ale po pierwsze: to nie bukkit

po drugie: każdy musiałby mieć ten launcher(premium) albo musisz poszukać pirackiego launchera (non premium) wpisz po prostu w google Technick launcher nonpremium .

Niestety nie znam się za bardzo na bukkicie więc nie skonfiguruje cie serwera.

76561198342061369.png

Opublikowano

No nie kupiłem jeszcze serwera ale mam testowego i robię z nim mam nawet pirackiego  tekkita na zyczu . Teraz mam taki problem że połowe modów mi czyta a połowe nie . nie czyta mi tych które mają końcówkę bukkit

Opublikowano

@Ruther jak niemasz pojecia to nie wypowiadaj sie na dany temat ;d

@Top

Jak chcesz wgrać serwer z modami na hosting to po 1 zrób ten serwer na swoim kompie ( hamachi ) sprawdzaj wszystkie mody czy dziala czy nie crashuje itp . Potem zrób paczke opartą na tych modach wejdz na serwa i sprawdz czy działa jeśli tak to mozesz dopiero wrzucac pliki na hosting. Ważne aby hosting obsługiwał mody i inne silniki . Mozesz spróbować wgrać gotowy silnik 1.2.5 jeśli jest dostepny na hoscie wziąć jego nazwe i zmienić nazwe swojego silnika na tą samą i wtedy tylko podmienić .

Co do silnika jeśli chcesz mieć mody + pluginy to only mcpc+ 

Jak masz pytania pisz ;) 

2579314424273501027542.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...