Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się nie włącza

Lajfys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko pomożecie ? ostatnio czyściłem kompa i chciałem wyczyścić cooler na procku (boxowy) zdjąłem go i na coolerze był przyklejony procek ... nwm może to za stara pasta już się zeschła czy co ... ale wyczyściłem no i podłączyłem i od teraz jak włączam komputer wiatraczki się wszędzie kręcą ale nie ma tego piknięcia na początku i nwm czy to źle zamontowany procek czy płyta zakończyła żywot ? nwm może jeszcze raz ściągnę tego procka ściągnę pasty i dam nowe i założę procka tak jak trzeba nwm pomóżcie nie będę podawał specyfikacji bo to 6 letni wyga tylko chciałbym wiedzieć co się stało ;)

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

2x@up zara dam zdjęcie , ale te piny na procku i na slocie od procka wyglądaja dobrze właśnie patrzyłem bo myślałem że wyłamałem ale odepne cooler i dam wam zdjęcia 

@up nie bo gdybym je źle założył czy coś to by piszczał komp 

@Edit ZDJĘCIA

41389659670144640601.jpg

16794753777454695349.jpg

75819531979949544708.jpg

57847640966397830249.jpg

95170771239644349252.jpg

dodam jeszcze że tej pasty jest za przeproszeniem NASRANE tyle że ... 

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

@up chodzi o to że .. nie przestraszcie się ta pasta nie była zmieniana od 6 lat :D i to nie ja ją nakładałem. Wczoraj jak czyściłem komputer zdjąłem cooler no i procek był na min przyklejony i nie wiedziałem o co chodzi, nie chce kupować nowej pasty ale chyba to zrobię, zdejmę starą i nałożę ten procek jak potrzeba może to coś da ... nwm jak macie jeszcze jakieś podejrzenia to mówcie mogę dać screena z tym 

@Edit screen pasty .... 

http://www.iv.pl/images/22840355480685090210.jpg

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

Może za dużo nałożyłeś tej pasty, wystarczy ziarnko ryżu. 

I od tego się komputer nie włącza?

...

Wszystko wygląda ok, na 4 zdjęciu masz po prawej stronie taki metalowy pręt, jak wkładałeś procesor, to był on na dole, czy u góry (w sensie, że pręt).

436951440626370320491.png

Opublikowano

@up właśnie i o to mi chodzi, ja wiem jak złożyć komputer i myślę nad tym aby wyczyścić cooler z pasty i procka nałożyć nową i założyć tego procka jak trzeba ... ta wajcha była na dole a wiem to że żeby wsadzić procka to musi być odchylone potem znowu zamknąć no i na koniec cooler ale ja tego procka mam przyklejonego i mam związane ręce bo nie mam ani pasty ani alkoholu (zmywacz do paznokci czysty) i jak to teraz próbuje montować to ten pręcik cały czas na dole bo jak go odchaczę to nie mogę wsadzić tego procka z coolerem bo przeszkadza 

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

To się dziwisz, że nie działa?

Jak chcesz odczepić cepa od radiatora, to nagrzej radiator suszarką, tylko bez przesady i ruszaj nim ciągle, w końcu odejdzie.

Nim tego nie zrobisz, to nie odpalisz PC, tyle w temacie. :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

@up tak coś czułem okej spróbuje wgl go odczepić i może jakaś tania pasta bd w komputerowym u mnie to nałożę dzięki za pomoc temat do zamknięcia :)

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...