Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola launcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naucz się programować w Javie, jeśli będziesz umiał już wystarczająco dużo to napisanie tego nie sprawi Ci żadnego problemu. Jest jeszcze druga opcja, jesteś leniem i wolisz mieć gotowca, w tym przypadku polecam CI znaleźć kogoś kto napisze to za ciebie, ponieważ wątpię żebyś znalazł poradnik do napisania dokładnie takiej samej konsoli. Ale jeśli chociaż trochę ogarniasz Javę to JFrame + JTextBox. ;)

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Man brata, który jest programistą i pracuje w korporacji javy xD, ale nie wiem jaki kod, lub dodać jakieś okno, które by wyświetlało konsole.

sygna.png

Opublikowano

A zwykłe cmd ci nie wystarcza? :D

Zamykasz cmd tylko mc ma dalej chodzic i robisz forme z richtextboxem i potem sb ladujesz tam plik z logiem i refreshujesz to co 1 sekunde w osobnym watku aby forma dalej chodzila :)

Opublikowano

pomóż mi wyciągnąć log.txt z javy - chodzi mi o to, ze gdy odpalam mc to w folderku "logs" nic mi się nie pojawia w przeciwieństwie do MagicLauncher i KeiNett Launcher, albo napisz jak odczytać plik LCK.

sygna.png

Opublikowano

mam kod :

Imports System.Environment

Public Class Console

Private Sub Console_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        Timer1.Start()
    End Sub

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        Dim appData As String = GetFolderPath(SpecialFolder.ApplicationData)
        Dim log As String = appData & "/.minecraft/output-client.log"
        Dim sr As New System.IO.StreamReader(log)
        Konsola.Text = sr.Read
        sr.Close()
    End Sub
End Class

i wywala mi błąd "ten plik jest używany przez inny proces" - {"Proces nie może uzyskać dostępu do pliku „C:\Users\K0SM0\AppData\Roaming\.minecraft\output-client.log”, ponieważ jest on używany przez inny proces."}

sygna.png

Opublikowano

ale wtedy mam innego błęda "'file' is not declared. it may be inaccessible due to its protection level.

ok juz się tego pozbyłem dodałem importy :

Imports SystemImports System.IOImports System.Text

{"Proces nie może uzyskać dostępu do pliku „C:\Users\K0SM0\AppData\Roaming\.minecraft\output-client.log”, ponieważ jest on używany przez inny proces."} - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sygna.png

Opublikowano

Znalazlem kod w c# i przerobilem go na vb tylko musisz dopisac pare linijek

Dim logFileStream As New FileStream("c:" & vbTab & "est.txt", FileMode.Open, FileA Dim logFileReader As New StreamReader(logFileStream)

While Not logFileReader.EndOfStream 
' Your code here 
Dim line As String = logFileReader.ReadLine() 
End While

' Clean up log 
FileReader.Close() 
logFileStream.Close()
W petli masz pokolei linie wiec tam daj np richtextbox1.text += vbNewLine + line

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...