Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw - czy bedzie działać

szymoncud

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad zakupem takiego zestawu:

ASUS P7Q57-M DO 1156 DDR3, INTEL i5 750 8MB# 4 x 2,66GHz ,CHŁODZENIE INTEL 1155 1556 MIEDŹ I3 I5 ( nie ma w komplecie z i5)

reszte mam tzn:

Vertex3D Radeon HD4850 1GB DDR5 PX 256BIT, Dysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, MODECOM 600W :(

Obudowy nie znam nazwy/ modelu ale moge powiedzieć że 8 lat temu kupowałem tego kompa i tak została.

Uchwyt jest czerwony,reszta czarna.

I tu stawiam pytanie, czy to bedzie w 100% kompatybilne itp , czy płyta wejdzie do obudowy. Czy zagram w multi BF3 na tym sprzęcie i na jakich detalach/rozdzielczości.

Myśle, że moge sie was poradzić w takich sprawach.

Z góry dzieki, pozdrawiam.

Opublikowano

Karta nijak się ma wydajnościowo do i5, ona tu będzie wąskim gardłem, już lepiej iść w i3 i lepszą grafę, zasilacz do zmiany, buda nowa też by się przydała, bo nawet nie wiadomo jakiego jest formatu, płyta syf jak na swoją cenę, 100zł za nią bym nie dał.

http://www.komputronik.pl/product/93127/Asus_P7Q57_M_DO.html

Lepiej podaj budżet, ze starego zestawu byś mógł zostawi dysk i napęd z tego co widzę + podaj jakie masz RAMy.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Budżet jest bardzo ograniczony- 600zł, może 700 zł na allegro widze że do podstawki 1156 są tanie procki - jak mówisz i3 to jest 540 i 550 do tej podstawki.

Ramy mam dobre tzn goodram'y 4 gb , myśle, żę starczy. Płyty te na allegro 250 zł + procek i5 + chłodzenie wyliczyłem,że z dostawą wyjdzie 565 zł.

AA budżet dot proc płyty i ewentualnie chłodzenia

Inwestować w używki?

Opublikowano

To wszystko i corsair vs 450w. Potem buda na Zalman Z1 i na końcu grafika.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...