Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić takie motd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napewno Ni Jest To Robione W Essentials...

Albo to plugin,lub Skrypt Popytaj Ludzi Na MPC może ci ktoś napisze :)

Ja Osobiście nie pisze pluginów i skryptów :)

Opublikowano

To jest skript właśnie testuje sobie 2 skirpty i mam plik o naziwe simple motd i tam moze się robi

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Uczeń
Opublikowano

żeby zrobic cos takiego musisz posiadać api pluginów lub wyciągnąć to z craftbukkita

logo.png

Opublikowano

Zwykły plugin napisany w 10/15 min ?Config + zmienne ? Nie licząc tego "Konto Premium"

Dlaczego nie licząc ? U nich działa to na zasadzie pobrania czy na nick jest kupione premium, jest do tego gotowe sprawdzanie sesji.

Co do klikania na chat, to jest to pakiet, do chatu, widziałem to gdzieś ostatnio na youtube.

Jeśli ma to byc motd, to w javie, musisz zacząć od eventu, w tym przypadku będzie to "PlayerJoinEvent", możemy z niego wyjąć gracza, także jest ok, potem możemy zrobić Player p = e.getPlayer();, teraz lecimy dalej, p.sendMessage(ChatKolorki.OCZOJEBNOSC + p.getName()); :)

Reszty my sie pisać nie chce ale jest to równie proste.

10732745374541468291.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...