Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z rozmyciem obrazu na monitorze ! [HALP WANTED]

adi8pl

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

Mam z pozoru mały problem - z pozoru, bo widać go to oczy wywala na orbitę ,a dokładniej :

Na całym monitorze mam porobione pionowe paski - nie zobaczy się ich o tak sobie - widać je dopiero po looknieciu na czcionkę (napisy) i idąc wzrokiem za tym rozmyciem dotrzemy aż do górnej (lub dolenj) krawędzi monitora. Jestem przekonany, że to ma jakiś związek z odświeżaniem, ale kiedy zmieniam z 75 na 60 to jakbdyby to rozmycie pojawia się w tych ,,normalnych" paskach :( . Myślę, że wina leży gdzieś w ustawieniach, bo to nie pierwszy raz mam taki problem - wcześniej udawało mi się go rozwiązać, ale to było dawno i nie pamiętam jak - reinstalacja sterowników nie pomogła , monitor to PHILIPS 190 CW . Karta GTX 770 . Dodam, że stało mi się tak jakiś czas po grzbaniu w rozciąganiu pulpitu, ale bardziej nie chodzi o to rozciąganie, ale o samo kliknięcie ,,zastosuj" w panelu sterowania (np. nvidia mówi 60 hz, a win 75 hz i stąd coś takiego) HALP ME! da się żyć, ale mam wrażenie że jestem upośledzony jak to widzę...

76561198018588473.png

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba jesteś bo problemu nie ma poza tym że to LCD i na dodatek marnej rozdzielczości, monitor raczej dla sekretarki by klepała sobie znaczki w Wordzie czy Exelu a nie do gier

często widzi się takie problemy przy zmianie grafiki na nową , czasem tylko sterowników a czasem zmianie rozdzielczości na inną niż używało się wcześniej przez dłuższy czas. błędy to kwestia psychiczna subiektywnego odbioru nałożona na miernotę tego monitora w stosunku do dobrej grafiki

kup coś tylko z  FullHD dopiero zaczniesz narzekać... na ostry obraz, hehe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

1440x900

=.=

Poradziłem sobie już z problemem, poprzez całkowite wyzerowanie wszytskich ustawień, temat do zamknięcia.

@Edit Zmiana grafiki ... taaak, pewnie się przyzwyczaić nie umiem , sęk w tym, że gdyby to było normalne to bym nie pisał tematu, bo wiem co pisze :P

76561198018588473.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...