Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak możliwości zmiany domu TES:V Skyrim

SolidMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Gram w Skyrim, ożeniłem się z Łowczynią Aelą.Kupiłem dom w Białej Grani, adoptowałem dzieci.Później kupiłem działkę od jarla w Falkret i pobudowałem dom.Mam dwa łóżka dla dzieci, dwa pojedyncze i jedno podwójne.Zatrudniłem zarządce, barda i gościa z wozem, mam praktycznie wszystko pobudowane.

Później idę do domu w Białej Grani, rozmawiam z Aelą i tu nic, brak dialogu na temat przeprowadzki, nowy dom całkowicie umeblowany itp., myślę że to jakiś bug i kupuję dom w Markarcie, kupuję meble, znowu idę do Białej Grani i ta sama historia.Można coś zaradzić na to?

Spójność pliko na steam sprawdzana, pobrało coś, ale to nic nie dało.

Mam nie pobrane i zainstalowane nie oficjalne patche do skyrim, a mianowicie: Hearthfire, Downgurad, Dragonborn

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o zarządce. Czy da się go jakoś wyłączyć? Miałem ustawionego typa z modu ale mi zcrushowało mod. Po restarcie w domu mam tak jakby ducha zarządcy, a sam npc wrócił do lokacji w której moge go zwerbować. Czy da się zarządce jakos wyłączyć gdy go nie widać? Nawet jesli bedzie to komenda to prosze o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co wiem komendą nie da się wyłączyć zarzący, spróbuj z nową działką albo przeinstaluj moda.

Opublikowano

Próbowałem już wszystkiego ;x Trudno. Jutro robie formata bo mi komp zaczyna zamulać. Najwyżej się przejdzie wszystko od nowa :P Dzięki za próbę pomocy

Opublikowano

Jeśli masz zbugowanego zarządce, wczytywać zapisu nie chcesz, i masz zasadniczo głęboko gdzieś co się z nim stanie, to zaznaczasz go w konsoli i wpisujesz disable. 

P.S

Jak masz ctd to znaczy że masz coś bardzo źle wgrane.

• 1 rok później...
Opublikowano

Podpinam się pod temat. Też mam problem z przeprowadzką z wietrznego domu(biała grań) do domku w falkret.Dom posiada wymaganą ilość łóżek do przeprowadzki ( mam 3 łóżka i chce przeprowadzić 1 dziecko). Dziecko nazywa się lucia i podczas rozmowy z nią o przeprowadzce nie ma możliwości przekierowania ją do tego nowego domu :/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...