Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Przegrzanie CPU

TigerXMetin

Pytanie

Opublikowano

No siema mam pytanie jak wyłączyć blue screena który wyskakuje gdy mój CPU osiąga wysoką temperaturę? Ponieważ za nim te blue screeny ustaną mija około 40 minut jest to bardzo wkurzające opcja Ignore w BIOS nic nie daje -.- I wgl ja mam jakiegoś BIOS Utility A nie normalnego czy to taki ma być i zależy od płyty ^^?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty go wgl. chłodzisz jakoś?

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

No kupuje pastę ale jak zrobić zeby blue sceeen nie wyskakiał

WYMIENIĆ CHŁODZENIE?

BSOD to system obrony komputera przed użyszkodnikiem, to tak samo jak człowiek ma swoje reakcje samoobronne.

Jakbyś to jakimś cudem wyłączył, to zepsułbyś sobie komputer i potem koszta nie dotyczyłyby samego chłodzenia a nowej jednostki.

Zdejmij ściankę z obudowy, przedmuchaj radiator i nie zamykaj budy, może to coś pomoże, ale BSODA się nie pozbędziesz, chyba że wraz z nim chcesz się pozbyć komputera.

I przy okazji BSODy są od systemu, a nie od BIOSu.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak się przegrzewa to trzeba coś zrobić, nie? 

Zmień pastę na procesorze, wyczyść kompa w środku i zrób lepszy obieg powietrza(dodatkowe wentylatory).

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...