Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamowanie

KaakaNH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem gdy streamuje wyskakuje:Uwaga! Omijam klatki

[Pytanie]Co zmienić w ustawieniach i czy wogóle z takim internetem i sprzętem da radę streamować.

3457815657.png

Procesor:AMD Phenom II X4 945 Processor 3.00 GHz

Karta graficzna:AMD Radeon HD  7700 Series

67433456604146891890.png

83810031765381940888.png

74815770940586080512.png

46988362287135936517.png

Opublikowano

Internet wystarczy, z sprzętem troche gorzej, ale na high powinno pójść.

Ale co zmienić w OBS'ie? Bo mi omija klatki i w tym problem i jeżeli masz pomysł co zmienić w sprzęcie to pisz :P

Opublikowano

O ile dobrze się orientuję, 5 mb/s to bardzo dobry upload do streamowania:) Ja bym zmienił "balans jakości" z 10 na mniej, 7-8. Różnicy w jakości nie ma a ta 10 pobiera więcej zasobów;) Z jakością i optymalizacją trzeba kombinować. Najpierw streamujesz tak jak masz, wracasz do OBS'a, patrzysz czy wszystko ok, jak gubi klatki to zmniejszasz to co możesz, czyli zaczynasz od "Maksymalna przepływność". Przynajmniej ja ta zawsze postępuje. Co do sprzętu, mam gorszy procesor a kiedy jeszcze streamowalem to Saints Row 4 chodził całkiem nieźle;)

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Nie streamuj w FullHD, bo to sensu tak na prawdę niema... Na FullHD powinieneś mieć minimum upload na poziomie 4mb/s
Jedyny streamer którego znam i nadaje w FullHD to Rock i (chyba) Graba

Zmniejsz rozdzielczość, to internet będzie miał mniej do "renderowania".

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...