Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z procesorem.

Janek-Maciek

Pytanie

Opublikowano

Witam! mam problem,otóż włączam metina procesor mi wskazuje około 50% użycia jak już się zaloguje itd wskakuje mi odrazu do około 90% co mogę zrobić,żeby zdredukować te użycie przez metina?.Proszę o pomoc

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki procesor? Przeszkadza Ci to wysokie zużycie?

Pentium Dual Core 2,50GhZ

Przeszkadać nie powinno sam gram w metina i mam 80% i nie jest tak źle no chyba ze grasz na pandoramt2 i wbijasz do m1 to wiadomo ze ci zlaguje. Moim zdaniem nic nie trzeba robić jak grasz w metin2 mozesz mieć nawet 99% i nie będzie tak źle 

Właśnie,że przeszkadza i to strasznie ;/ akurat gram na invori.

Opublikowano

Wejdź jeszcze raz w msconfig i wybierz usługi i zaznacz "ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" a następnie wszystkie te usługi które ci zostaną odznacz.

Przeskanuj też kompa antywirusem i ściągnij program "adw cleaner" (waży pare MB) i przeskanuj kompa potrwa to ze 2 minuty i wszystko usuń (po usunięciu zrestartuje ci się komp)

Pobrałem ten program lecz mój antywirus widzi go jako wirusa.

Opublikowano

Wejdź w start>uruchom>msconfig>zakładka "uruchamianie"> odznacz zbędne procesy działające w tle i nie tylko>zrestartuj komputer>przeczyść komputer CCleanerem :)

A tak na marginesie jak to wygląda jeśli chodzi o "poziom" kurzu na procku i o świeżość pasty?

Opublikowano

Wejdź w start>uruchom>msconfig>zakładka "uruchamianie"> odznacz zbędne procesy działające w tle i nie tylko>zrestartuj komputer>przeczyść komputer CCleanerem :)

A tak na marginesie jak to wygląda jeśli chodzi o "poziom" kurzu na procku i o świeżość pasty?

Zrobiłem tak i dalej tak sytuacja wygląda ;/

Czyściłem komputer pocałości a o paście nie wiem bo się dokłądniej na tym nie znam ;/

Opublikowano

Przeszkadać nie powinno sam gram w metina i mam 80% i nie jest tak źle no chyba ze grasz na pandoramt2 i wbijasz do m1 to wiadomo ze ci zlaguje. Moim zdaniem nic nie trzeba robić jak grasz w metin2 mozesz mieć nawet 99% i nie będzie tak źle 

Opublikowano

Wejdź jeszcze raz w msconfig i wybierz usługi i zaznacz "ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" a następnie wszystkie te usługi które ci zostaną odznacz.

Przeskanuj też kompa antywirusem i ściągnij program "adw cleaner" (waży pare MB) i przeskanuj kompa potrwa to ze 2 minuty i wszystko usuń (po usunięciu zrestartuje ci się komp)

23562935567511174409.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...