Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wbić golda?

adam635

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :);):D :P

Pewnie większośc mpc userow jest juz zadowolana takim tematem bo bedzie okazja do darmowych postow ;) ale otoz NIE. Nie chodzi mi o troll teamy itp. Moja sytuacje opisze nizej.

A wiec tak. Gram w lola od poprzedniego sezonu, 30 lvl wbilem w tym sezonie. I tak jak kazdy typowy polaczek od razu mialem chec grania rankedow i przegralem chyba 6-7, wszystkie 1 dnia. Pozniej nastepne 150-200 zagralem w brazie. Bylem zdziwiony, bo poziom w tej lidze byl nizszy niz gra poziomow 20+ No i pewnego dnia mialem okazje zyskac kilka skinow no i juz mialem doladowywac RP ale kolega powiedzial, zebym zaczal grac od nowa ( ze niby beede lepiej gral, lepsza farma itd.) No i tak sie stalo.

Teraz mam juz konto 22 lvl, to juz niedlugo 30. No i pytanie. Jaki jest poziom golda? Bo chce wygrac jak najwiecej tych pierwszych 10 rankedow i wbic golda.

Ile musze miec creepow w 10, 15 i 30 minucie?

A jak gram nasusem ile stackow?

Kim najlatwiej wygrac TF'a, wiem, ze kata, mialem nia ostatnio na normalu 48 fragow pente a i tak przegralem. Moze lepiej grac tankami?

Na jakiej lini grac?

Ile polecacie wygrac normali jeszcze i kiedy zaczac grac rankedy?

Kiedy bedzie koniec sezonu?

Opublikowano

Zależy od lini

Kim najlatwiej wygrac TF'a, wiem, ze kata, mialem nia ostatnio na normalu 48 fragow pente a i tak przegralem. Moze lepiej grac tankami?

Polecam Jaxa(ladny stun z e) , Xin'a(rozbicie przeciwnego teamu i skok na adc/apc) , Annie (misio stuny itp.)
Na jakiej lini grac?
Polecam Jungle (champy:Jax, Shy, Master Yi, Xin)

Ja startowałem z 200 wygranymi

Nie ma na razie konkretnej daty ale pewnie coś październik/listopad.

PS:Osobiście jestem w silverze ale myślę że pomogłem

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Krótko ujmując:

10 minuta: 80 cs

15 minuta: 140 cs

30 minuta: 220 cs i wyżej

Jeśli chodzi o Nasusa to zależy, ale w okolicach 6 lvl'a powinieneś mieć ok. 100 - 150 stacków.

Tf zależy od team comp'u i przedmiotach jakimi dysponują gracze. Ważne też jest pozycjonowanie dlatego trudno też tutaj podać jednoznaczną odpowiedz.

Najlepiej się carry'uje z mida i jungli.

Wygraj gdzieś tak około 200-300 normali dla praktyki.

Na przełomie pazdziernika i listopada.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

poziom golda w farmie w 10 minucie zaczyna sie od 70. najlepiej jakbys mial 100 ;p (dobra farma to 10 na minutę)

nasusem nie gram nie lubie jego playstyle'u. Ja w silverze carrowalem lee sinem w jungli i na topie w jungli pod tanka a na topie ad insec na adc lub apc i gg wp. (kata na mida, vayne na adc tez dobre)

ja wbilem do golda przy 700 normal winach osobiscie jestem w platynie

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

To dobrze, ze sezon bedzie jeszcze tak dlugo, bede mial okazje nauczyc sie farmic i zagrac wiecej normali.A jakich championow polecacie mi kupic. Na 20 lvlu kupilem 2 strony na runy ( zeby pozniej nie zbierac, z runami latwiej sie gra) Kosztowalo to kilkanascie tysiecy IP. I dlatego teram mam tylko:-Garena-Mastera-Vayne-LeBlanc- i zbieram na Ziggsa, bo chce kupic basenowego.

Ja mam trochę inne zdanieSię gra się ma ;)
O co ci chodzi, to chyba nie zwiazane z tematem.
Opublikowano

Ile musze miec creepow w 10, 15 i 30 minucie?

10 - 70-95

15  - 120-140

20 - 160 - 180 

30 - 240 - 290

A jak gram nasusem ile stackow?
10 minuta - 150 <arquel> ogólnie jak masz 100 to jest bdb.
RIVEN, to czym najlepiej umiesz grać, zed , fizz , RIVEN
Na jakiej lini grac?
ja gram topa , lecz to mały wpływ na resztę lini do 30 minuty -

najlepiej grać mida lub junglr
ja robiłem tak do 20lvl SI później zagrałem 400 normali

i ranki

jest jeszcze kupa czasu - tym się nie przejmuj

Opublikowano

w goldzie srednia farma :

10minuta-70

15minuta - 130

20 minuta - 180

ja obecnie jestem gold 3,seria do 2 i carruje takimi postaciami jak wukong/jax/ryze/xin zhao/master yi ;d dobre postacie w obecnej mecie,pochwale sie tez ze wukongiem w/l ratio mam 21/9 :D

graj duzo normali . jak juz zobaczysz,ze na normalach jest zbyt maly poziom i w kazdej grze masz 10/2 to zacznij grac rankedy. 

baner.png

Opublikowano

Z creepami starasz się wziąć wszystko z tego co Ci przyjdzie, przepuszczasz max. 1 lub 2. wtedy farma ładna wyjdzie. 
Konto nie potrzebnie nowe zakładałeś, ja w s3 byłem w silverze 5 mimo tego, że miałem jakieś nie wiem, 100 normali? Totalnie nie był to mój poziom i grałem jak brąz.

Nie dotykałem się rankedów, grałem w chuj dużo normali. Dobiłem gdzieś 500 winów na normalach zacząłem grać rankedy. Efekt był zajebisty, bo brązy były dla mnie śmieszne xD

Odstawić na jakiś czas rankedy i zagrać z 200/300 normali jest najlepszym sposobem, ponieważ wtedy można powiedzieć że sie uczysz na łatwiejszych przeciwnikach i bez żadnych zamartwień o lige, a efekt jest zajebisty ^_^

Opublikowano

Bylo juz pelno takich  tematow, powinienes przeczytac Tutoriale zanim stworzysz nowy temat

@ Antywarn

Polecam ci chodzic w Jungle, zanim zaczniesz grac Rankedy wygraj ok. 500 normali. CS-Creep score takie jak up.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...