Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nexus 5 - martwy piksel a sklep i serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim, 9 dni temu zakupiłem Nexusa 5 i po jednym dniu użytkowania na ekranie pojawił się martwy piksel, stwierdziłem że telefon odniosę zaraz po świętach, bo nie chce się denerwować podczas świąt, poza tym aż tak mi to nie przeszkadzało. 

Telefon był zakupiony w sklepie RTV EURO AGD, dziś zadzwoniłem do biura obsługi klienta i tam pani mnie pokierowała do serwisu LG, w celu ustalenia minimum uszkodzonych pikseli do zwrotu. Więc dzwonie do pani z serwisu LG, powiedziała mi że minimum do przyjęcia to 1 martwy piksel, pytam się czy sklep powinien zrobić w takim razie zwrot - odpowiedziała że tak. Udałem się jeszcze dziś do sklepu, mówię że towar jest niezgodny z umową, ponieważ został mi sprzedany uszkodzony telefon i domagam się wymiany, panowie ze sklepu powiedzieli że oni nie są w stanie nic zrobić, jedynie przekazać telefon serwisowi. Dla mnie to kpina, to sklep sprzedał mi uszkodzony telefon, i to sklep powinien sobie załatwiać sprawy z producentem a nie klient. Powiedziałem też panom, że pani w serwisie jasno powiedziała że telefon podlega wymianie, a panowie na to że oni nie mają tego potwierdzonego, to mówię że proszę zadzwonić do serwisu i dowiedzieć się czy tak faktycznie jest, odpowiedź - "nie możemy". 

Wracam zdenerwowany do domu, dzwonie znów do serwisu - odebrał ktoś inny - pytam się czy jest możliwość przesłania mi na maila takiego potwierdzenia, gość zaczął się coś tam plątać i właściwie nic z tego nie wynikało, jedynie to że mam wysłać im go do serwisu. 

Telefon jest mi potrzebny, używam go na co dzień, czy to w sprawach wysyłania przelewów czy też w sprawach zwykłego kontaktowania się. Problem jest w tym że ze zwykłej karty Orange musiałem ją pomniejszyć żeby weszła do telefonu, więc nie jestem w stanie znów jej powiększyć a tak to bym korzystał z telefonu zastępczego. 

Pytanie, co zrobić? Walczyć dalej ze sklepem czy sobie odpuścić i wysłać telefon do naprawy. Może macie jakieś sposoby na wyeliminowanie tego problemu? Próbowałem już przez święta szybko migających kolorów w celu pobudzenia piksela lecz niestety - nic to nie dało.

lownfast

Opublikowano

Niestety nie sądzę, że coś zrobisz. W sklepie są bardzo uparci ludzie, ja bym wysłał do naprawy. Ale to twój wybór.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

wysłanie samemu jest szybsze, przez sklep okres reklamacji może się wydłużyć jeszcze do tygodnia czy dwóch

wymienić nie możesz bo to nie sklep zawinił i nie jest odpowiedzialny za usterki sprzętu, było zwrócić bo masz do tego prawo bez podania powodu  i kupić znowu ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...