Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przy rejestracji

novic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, który mnie przeraża. Mój serwer funkcjonował poprawnie, ale dzisiaj gdy na niego wbiłem, musiałem odnowa się rejestrować. To akurat nie byłby problem ,gdyby nie fakt, że za każdym razem jak wpisuję komendę  /register jakieshaslo jakieshaslo ona nie działa! nie wyskakuje żadna wiadomość poza "Proszę się zarejestrować za pomocą komendy /register <hasło> <hasło>", ta wiadomość wyskakuje za każdym razem, gdy próbuję się zarejestrować, lub po wpisaniu jakiejkolwiek komendy bądź tekstu. Wszyscy pozostali gracze i admini mają ten sam problem, jestem właścicielem, mam dostęp do wszystkiego. Próbowałem odinstalować i instalować odnowa plugin AuthMe a potem przerzucałem pluginy. Restartowałem serwer, wyłączałem go na kilka minut i ponownie włączałem, ale efektów brak ;c Błagam, pomóżcie.. Jestem świeżym właścicielem, mam serwer od niedawna i nie wszystko ogarniam, ale mam swojego Technika, który poradził sobie już w wielu trudnych sytuacjach, ale to go przerosło :( ..brak mi pomysłów.. Błagam o pilną pomoc!

Opublikowano

Spróbuj tak:

http://www.mpcforum.pl/topic/573298-problem-authme/

Czy aby napewno plugin jest na odpowiednią wersje bukkita ?

Przeinstaluj plugin, lub zainstaluj inny do rejestracji np. xAuth.

http://www.mpcforum.pl/topic/1182869-problem-z-authme/

w confgu authme jest coś takiego jak

AllowRegister (czy podobnie) daj to na true!! I jak są tam dozwolone komendy daj /login i /register ! :D

Opublikowano

Możliwe, że przy jakimś crashu serwera, mogło strzelić w bazę i została uszkodzona. Wyłącz serwer, zrób kopię zapasową bazy (.db) i ją usuń z folderu, uruchom serwer i sprawdź czy wszystko gra. Albo najlepiej usuń cały folder, i niech serwer wygeneruje go od nowa.

Opublikowano

wersja bukkita jest poprawna na pewno, przeinstalowywałem już pluginy, ale to nic nie daje :(  a odnośnie tego "configu" to ja jestem nowy i nie wiem co to jest i jak to zrobić, więc czy mógłbyś mi to dość szczegółowo wyjaśnić? :)

Opublikowano

Jeżeli masz plugin MyCommand lub MyCommands (któryś z tych) to usuń go. Miałem ten sam problem i pomogło

~ Skonfiguruję serwer, napiszę program - więcej informacji tutaj ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...