Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA IV - Save

Pau

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Witam.

Zapisałem sobie jedynie folder savegames -> SGTA412 i ControlMap.dat.

Po wgraniu ich do moich dokumentów po formacie gra zaczyna się od nowa. Loguje się do GfLW i achievement'y się zapisały a gra nie. Czy da się coś zrobić aby zagrać na tym save'ie czy trzeba zaczynać od nowa?

Opublikowano

niestety taki jest minus GFWL... musisz "spiracić" Games For Windows Live, i wtedy ono będzie czytało save z plików lokalnych bez ich "weryfikacji" czy czegoś w tym rodzaju. 

poszukaj sobie "xliveless GTA IV" w google powinieneś znaleźć pliki oraz instrukcję co i jak. 

Nie wiem czemu M$ zdecydował się na takie "rozwiązanie", i pomimo tego iż mamy grę oryginalną, żeby grać, trzeba coś "piracić"

(dll'ka po prostu wyłącza weryfikacje save, nie jest to crack czy cuś, bo gra dalej wymaga płyty czy steama do działania)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Legenda
Opublikowano

Z tym xliveless save będzie działał mimo tego, że mam tylko dwa pliki i na niektórych forach piszą, że mam 1/2 save'a?

Opublikowano

jak spróbujesz to się dowiesz, wróżką nie jestem.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Legenda
Opublikowano

Włącza się bez Xlive ale dalej nie działa stary save. Gra zaczyna się od początku mimo wgrania save'a do moich dokumentów.

Opublikowano

lokacja save w gta IV 

C:\Users\<user>\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV\savegames

albo 

Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames

1394725204-U719057.png

Opublikowano

w takim razie albo brakuje Ci jakiegoś pliku, albo coś jest nie tak. 

jeżeli pamiętasz jaką misję miałeś ostatnio, poszukaj tego save i wtedy go wgraj.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...