Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lux-Warta mainowania?

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

opłaca się

wystarczy farmić farmić farmić, zdobyć ze 2 itemy i z ulta już ściągasz niektórych, robi combo w tf, łapiesz w klatkę apc adc i już ma zgona

warto ją mainować

Opublikowano

Razerr kolega za darmo mi wybustowal bo jestem brazem i nie wiedzialem co zrobic z nob timami ;/

A tak na serio pytam sie bo dawno nia nie gralem i nie wiem co wniosly te patche dla niej. Wiem ze assasynami nie warto juz grac. Niektorzy mowia ze sa lepsze picki moglby ktos wymienic???

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Raczej nie. Jest dużo więcej lepszych na mida np. Ziggs/Yasuo. Lux ma same skillshoty i z czasem ciężko trafić :P

nie grac lux bo trudno trafic skillshotami? :O 

Opublikowano

Razerr kolega za darmo mi wybustowal bo jestem brazem i nie wiedzialem co zrobic z nob timami ;/

A tak na serio pytam sie bo dawno nia nie gralem i nie wiem co wniosly te patche dla niej. Wiem ze assasynami nie warto juz grac. Niektorzy mowia ze sa lepsze picki moglby ktos wymienic???

Jeśli chodzi o mida, to według mnie lepsi są:

- Ahri

- Ziggs

- Yasuo

- LeBlanc

Oczywiście jest ich wiele więcej, jednak te championy bym preferował... :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ahri mi dobrze idzie ale po tych buffach heala i exchausta strasznie trudno mi grac jak support ogarnia, leblanc zawsze bedzie dla mnie gownem bezuzytecznym dla teamu a yasuo potrzebuje dobrego teamu, wiec tylko ziggs :D mysle ze bede gral ziggs lux orianna

Opublikowano

LeBlanc, Fizz (jeżeli potrafisz grać to miażdży), Ahri, Ziggs, Nidalee (Traf dzidą a zabijesz). Ogólnie jest meta na mobilne postacie - prawie wszystko co jest mobilne nadaje się na mida. 

@Up. LeBlanc bezużyteczne gówno? Widać, że boostowany

@down. Orianna ma stuna? Jakiś rework czy o czymś nie wiem?

3431810405.png

Opublikowano

Hm razer nie musze lubic wszystkich champow. Ja cenie uzytecznosc dla teamu a nie takie gowno sie wbija zabija i nic wiecej + kiedy enemy team ma shyvane/amumu nawet nie ma jak sie wbic w team fighcie. Pamietam jak jeszcze w s3 jakis koles na media pokazal jak gral lb i kazdy go wyzywal ze nie wyjdzie z brazu dopoki nie przestanie grac lb a potem zaczeli ja pickowac na lsach i juz taki swietny pick kazdy nia gra ludzie miejcie swoj mozg :) to ze nie podoba mi sie champ ktorego pickuja na lcsach to nie znaczy ze boostowany

Opublikowano

XDDDD. Co za idiota na górze gdzieś napisał, że się nie opłaca bo ma same skillshoty, a sam polecił Ziggsa i inne skillshotowce? xD

Lux jest opłacalna jak wiesz na kogo grasz i wiesz, że go ograsz. Ale jest jeden mały mankament.. nie trafisz z Q to nie zrobisz całego dobrego combo. Ogólnie trzeba na niej szybko złożyć kielicha (vs ap) lub morello (vs ad) i jakąś zhonye/rabbadona żeby burstować enemy na combo.

Lux jest wyparta z mety trochę bo LeBlanc czy Fizz za bardzo kontrują swoimi skokami.

Ale lepiej już mainować taką słabszą "Leblanc" czyli Ahri, która ma coś podobnego do taunta (ale nim nie jest bo przeciwnik nas nie bije) ale działa na podobnej zasadzie jak Lux.. nie trafisz "całuska" to combo w pizdu.

Opublikowano

Według mnie w platynie już adc/apc się nie trzyma w tf z przodu żebyś mógł go złapać na combo. Lux na niższym poziomie można się pobawić ale w obecnej mecie nie ma sensu. Nawet jak wygrasz linie to tym nic nie zdziałasz w late bez ogarniętego teamu. Lepiej wziąć orianne, ziggsa, nidalee. Te postacie nawet po nietrafionym skillu mają takie niskie cd że mogą to szybko naprawić, a lux ma tylko na ulti stosunkowo niskie cd no ale i tak w tf raz będziesz mógł użyć więc co to za różnica czy będziesz miał minutę ziggsem czy pół minuty lux? Graj czymś w mecie, lub kompletnie out of meta, czymś na kogo ludzie nie będą potrafili grać typu galio. Lux jeśli straci trochę w early już nie będzie w stanie wrócić do gry a taka nidalee nawet, która jest w plecy potrafi jedną dzidą zbić pół hp.

Opublikowano

Oplaca sie, swietny Teamfighter, moze zniszczyc nawet 2 osoby na combo, z mocnym feedem robi 1v5, trzeba ogarniac SkillShoty, i mozna grac.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

np. diana ;)

Opublikowano

Opłaca się. Dobrze sprawdza się na linii przeciwko większości miderów dzięki dużemu zasięgowi skilli. Poza tym w tf masz duży aoe dmg + tarcza dobrze użyta neguje sporo dmg zadanego przez przeciwników. Niby nie ma żadnego escape systemu ale myślę że przy takim zasięgu skilli wystarczy q gdyby ktoś jednak chciał cię zabić w tf ;)

Opublikowano

Moim zdaniem Lux to stara meta, s1-s3, teraz jest łatwa do skontrowania i nie jest już taka mocna jak była jakiś czas temu. Oczywiście możesz spróbować swoich sił i grać nią, ale moim zdaniem to strata czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...