Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem Premium

Mateusz28495

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dwa miesiące temu kupiłem sobie na allegro gft code do minecraft za 78 zł. I git kod na 2 dzień przyszedł, aktywowałem sobie i grałeś aż do wczoraj. Po zalogowaniu się do launchera pisało ,,Play Demo''. Nie wiedziałem o co chodzi. Na stronie było tak samo - kazali mi kupić premium.

Napisałem więc do Mojangu, że mam z tym problem. Kilka godzin później odpisali mi:

APR 22, 2014  |  01:32PM CEST
Matilda replied:

Hi Mateusz,

Unfortunately, the original transaction that purchased the gift code has been refunded. Either the buyer, bank, or payment partner requested that Mojang refund the transaction, which automatically invalidates the code, and causes anyone who used it to have their game profile removed.

If your purchase was through an unauthorized code re-seller, please contact the person or company through which your purchase was made. If your purchase was through Mojang, we suggest contacting your bank or credit card company to see what may have caused the refund.

If the same username is used again, re-purchasing a game on an account where that game was deleted will un-flag the account deletion, and restore access to that account.

Best regards,
-Matilda

Co znaczy na Polski:
22 KWIETNIA 2014 |  01:32 PM CESTMatilda odpowiedział: Witam Mateusz, niestety, oryginalnej transakcji, że zakupiony Kod bonu ma zostały zwrócone. Kupujący, banku lub partnerem zgłoszony refundacja Mojang transakcję, która automatycznie unieważnia kod i powoduje, że każdy, kto używał go do ich gry profil usunięty.Jeśli zakup został przez sprzedawcę nieautoryzowanego kodu, prosimy o kontakt osoby lub firmy, za pomocą którego dokonano zakupu. Jeśli zakup został przez Mojang, proponujemy skontaktować się z firmy bankowego lub karty kredytowej, aby zobaczyć, co może spowodować refundacji.Jeśli używana jest ponownie tej samej nazwy użytkownika, ponownego zakupu gry na konta, gdzie został usunięty, że gra będzie flagą ONZ usunięcie konta i przywrócić dostęp do tego konta.Pozdrawiam,-Matylda

Co ja mam teraz zrobić nie chce od nowa wydawać 100 zł?

Opublikowano

A było o tym pisane, przypominane... Nawet artykuł, o tym, że nie kupować na allegro.

Poprostu cię człowieku oszukali :< Napisz do tego co sprzedawał, jeżeli się nie uda Policja serdecznie zaprasza :-)

Opublikowano

Takie osoby są wręcz przygotowane na oszustwa i nie dadzą się tak łatwo, fałszywe dane itd.!

Jednak jak sprawa pójdzie drogą sądową to koleś na pewno się odezwie, ja bym próbował coś zdziałać w tym kierunku!

Po prostu koleś zgłosił twój kod który dostałeś jako kradziony, mu zwrócili pieniądze a kod został unieważniony, ktoś w opiniach nawet miał identyczną sytuację co ty, a było to w listopadzie! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Jeśli kupowałeś z allegro możesz napisać do allegro i zgłosić sprzedawcę po czym oni wytoczą mu proces, możesz też napisać do sprzedawcy twojego lewego gifta i zapytać co masz robić.

Opublikowano

Już pisałem, nie odpisał...

Jeśli chodzi o zgłoszenie na allegro to nie mogę teraz tego zrobić, bo to nie z mojego konta było zamawiane, ponieważ ja nie mam 18 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...