Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw się nadaje ?

LegosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam parę rad:

1. Zmień dysk na Western Digital. Seagate'y są najbardziej awaryjnymi dyskami na świecie.

2. Do ramów nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek 8GB to dzisiaj przyzwoita pojemność.

3. Zmień procesor na taki, który da się podkręcać. W dzisiejszych czasach lepiej kupić procesor

średniej półki i go podkręcać, niż kupić procesor wysokiej półki i go nie podkręcać, a za parę lat wyrzucić i kupić nowy.

4. Do karty graficznej nie mam zastrzeżeń, osobiście jednak polecam Radeony, mam do nich sentyment.

5. Ten zasilacz może dać radę, ale 550W-600W będzie najlepszym wyborem.

6. Bez znaczenia. Ja bym wybierał jakąś tańszą, dzisiaj i tak w większości przypadków kupuje się gry

dystrybucji cyfrowej. Ja moją nagrywarkę mógłbym równie dobrze wyrzucić. 

7. Jeżeli jednak przekona cię podkręcanie, to zmień tą płytę na chipset P67, Z77, Z78 i podobne. H81 ma problemy z tego co wiem.

8. Nie skomentuję. Produkt najmniej wpływowy.

Ogólnie nie najgorszy zestaw. Ja jednak polecam coś, co można podkręcić

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Mam parę rad:

1. Zmień dysk na Western Digital. Seagate'y są najbardziej awaryjnymi dyskami na świecie.

2. Do ramów nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek 8GB to dzisiaj przyzwoita pojemność.

3. Zmień procesor na taki, który da się podkręcać. W dzisiejszych czasach lepiej kupić procesor

średniej półki i go podkręcać, niż kupić procesor wysokiej półki i go nie podkręcać, a za parę lat wyrzucić i kupić nowy.

4. Do karty graficznej nie mam zastrzeżeń, osobiście jednak polecam Radeony, mam do nich sentyment.

5. Ten zasilacz może dać radę, ale 550W-600W będzie najlepszym wyborem.

6. Bez znaczenia. Ja bym wybierał jakąś tańszą, dzisiaj i tak w większości przypadków kupuje się gry

dystrybucji cyfrowej. Ja moją nagrywarkę mógłbym równie dobrze wyrzucić. 

7. Jeżeli jednak przekona cię podkręcanie, to zmień tą płytę na chipset P67, Z77, Z78 i podobne. H81 ma problemy z tego co wiem.

8. Nie skomentuję. Produkt najmniej wpływowy.

Ogólnie nie najgorszy zestaw. Ja jednak polecam coś, co można podkręcić

1. Nie?

2. Można dokupić.

3. Nie?

4. Kogo to obchodzi jak gtx 760 dobry?

5. Nie?

6. Fajnie, ale niestety jeszcze się przydaje. Niekoniecznie do gier.

7. Nie w tym budżecie OC.

8. Cieszy mnie to, bo nie chcę czytać kolejnych głupot.

Zestaw jest dobry. Możesz zamienić procka na i5 4440 i dodać 4GB RAM.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ale wkońcu różnica między 4750 i 4440 to tylko 50 zł i wątpie żebym kupił ram za 50 zł , bo mam tylko max 2500 zł i tak wyszedłem troszeczke za budżet , myślałem że ram np kupie za pare miesięcy ,

Opublikowano

Jednak zostane przy swoim zestawie , tylko mi powiedz czy opłaca się brać np lepiej deus g1 od tego , kij w to że jest nie modularny

Opublikowano

Jednak zostane przy swoim zestawie , tylko mi powiedz czy opłaca się brać np lepiej deus g1 od tego , kij w to że jest nie modularny

Jak ignorujesz rady innych to co to za różnica co Ci napiszę? Masz jeszcze tańszy zestaw z 8GB RAM i narzekasz.

Bierz Corsair 450W.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

nie narzekam , tylko zależy mi na 4570

Jak chcesz, ale prawie nie ma różnicy między i5 4440 i i5 4570, a między 4GB RAM, a 8 jest ogromna.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...