Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odwołanie od blokady metin2

skipi11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie uzywałem cheatow a sgm mnie zbanował, napisalem odwolanie i nie chca mnie odbanowac wladowalem troche kasy w IS i tez nie chca mi tego zwrocic, co robic ? 

Opublikowano

daj ss co Ci na supporcie napisali,

wtedy coś będzie bardziej wiadomo

i ss z maila który dostałeś z informacją o banicji 

Opublikowano

Odpowiedz z Niemiec :

Much to our regret we must inform you that a refund of the money you invested is out of the question. 

You broke the game rules which is a violation of the terms and conditions. 
Such a violation authorises us to ban according to article 7.2 of the terms and conditions. With registering at our online products you accepted our T&C and game rules and therefore you accepted the possibility of a ban in case of irregular behaviour. Thus you knew that the duration of the use of the purchased items is depending on the existence of the account and therefore it is depending on the adherence of the T&C and rules. 

With your behaviour against the rules you initiated the ban yourself and therefor the loss of usage. That's why there is no reason for a refund. 

If your have further questions please don't hesitate to contact us. 

Kind regards from Karlsruhe, 

Laura Cerezuela 
Gameforge Billing-Support

Mail z banem :

Szanowny graczu Metin2!

Niestety musieliśmy zablokować konto XXXXXXXXXXX z powodu naruszenia obowiązujących zasad. Powód blokady to:

Niedozwolone oprogramowanie s56 na postaci XXXXXXXXXXX

Konto pozostanie zablokowane do: Na stałe.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tej blokady, nasz Zespół z przyjemnością na nie odpowie. Możesz się z nimi skontaktować tutaj 

support.metin2.pl

.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące płatności lub blokady za płatności, możesz je zadać tutaj

billing.gameforge.com/index.php?lang=en

.

Więcej informacji o grze, obowiązujących zasadach i obsłudze klienta możesz znaleźć na naszej oficjalnej stronie

pl.metin2.gameforge.com

.

Pozdrawiamy,
Twój Zespół Metin2.
--------------------
Gameforge 4D GmbH
Albert-Nestler-Strasse 8
76131 Karlsruhe
Germany

[email protected]

Local Court Mannheim, Commercial Register Number: HRB 718029
Sales Tax Identification Number: DE 814330106
CEO: Carsten van Husen, Tobias Haar

Terms of Agreement

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie używałem cheatów.

I zostałem zbanowany od SGM'a z którym miałem na pieńku, a nie z automatu od hackshielda czego się nie dziwie bo jak się nie używa nic to hackshield nie banuje.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie używałem cheatów.

I zostałem zbanowany od SGM'a z którym miałem na pieńku, a nie z automatu od hackshielda czego się nie dziwie bo jak się nie używa nic to hackshield nie banuje.

Sry nie doczytalem 1 posta

To czemu nie napiszesz odwolania ? Musisz to dobrze sformulowac. Poprosic o sprawdzenie logow. Przedewszystkim napisac, ze SGM sie pomylil a ty nie uzywales zadnych czitkow. Podaj wszystkie szczegoly, co wtedy robiles postacia, gdzie expiles.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

W tej chwili pisze z Niemieckim supportem bo polski support to jakaś porażka cały dzień czekać na odpowiedz.

Co wyczytałem w necie to wniosek jest jeden, że rzadko kogo odbanowali kogoś bo GM to taki Bóg metina i nigdy się nie myli.

Może chociaż oddadzą mi pieniądze za SM'y...

Opublikowano

W tej chwili pisze z Niemieckim supportem bo polski support to jakaś porażka cały dzień czekać na odpowiedz.

Co wyczytałem w necie to wniosek jest jeden, że rzadko kogo odbanowali kogoś bo GM to taki Bóg metina i nigdy się nie myli.

Może chociaż oddadzą mi pieniądze za SM'y...

Zapomniaj o zwroconej kasie :)

Wlozyles kase w gre, zuzyles SM.

Na czity nie ma alibi, nawet nie da sie miec takiego alibi, chyba, ze nagrywal bys swoja kazda gre ( co jest idiotycznym rozwiazaniem )

Niestety tak, GM kazdej gry to sa bogowie i moga robic co chca. To jemu uwierza na "slowo" a nie Tobie.

Jesli bedziesz pisal odwolanie to napisz, ze miales z nim na pienku, posprzeczaliscie sie ( wazna informacja )

Kiedys mialem ten sam problem z bodziakiem na 60+ lvl, apre lat temu dostalem bana za free, stalem w m1 a nagle ban ( wtedy nawet nie wiedzialem co to jest cheat ). Wkurwilem sie i olalem cala sprawe i juz tam wiecej nie zagralem.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

też wczoraj dostałem bana ... ale zostałem odblokowany po około 4h i nawet nie napisałem do supportu wtedy akurat łowiłem ryby na moście w m1

Opublikowano

Z pewnością nie masz co liczyć na zwrot pieniędzy. Możesz spróbować porozmawiać na spokojnie z SGM'em, który nałożył blokadę i zapytać, na jakiej podstawie to zrobił.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

GM mówi, że moby biegły do mnie zanim zdążyłem je zaczepić...

To chyba przez to, że luruje na koniu tzn podbiegam do grupki schodzę z konia bije raz i wchodzę na konia i do next grupki i najwyraźniej go zlagowało albo się mści ...

Czy GM musi mieć jakiś dowód np. demko czy po prostu jest bezkarny i może sobie banować kogo chce ?

Opublikowano

musi mieć przynajmniej ss tak samo jak było dziś ze mną dostałem bana za łowienie nawet nie napisał do mnie czy jestem lecz po 4h mnie odbanowali bo nie mieli dowodu :-)

Opublikowano

Jednak mimo to nadal wmawiane jest mi ze mam cheaty i na niby dowodzie to widać oczywiście dowodu nie mogą pokazać, ehh...

Po 6 latach gry nie spodziewałem się ze jak jakiś gówniarz dostanie GM'a to robi co chce, czas sprzedać eq i postacie na innych serwerach i zaprzestać z ta gra raz na zawsze.

Jakiś plus chociaż jest wpadnie sporo kasy :P

Opublikowano

Jednak mimo to nadal wmawiane jest mi ze mam cheaty i na niby dowodzie to widać oczywiście dowodu nie mogą pokazać, ehh...

Po 6 latach gry nie spodziewałem się ze jak jakiś gówniarz dostanie GM'a to robi co chce, czas sprzedać eq i postacie na innych serwerach i zaprzestać z ta gra raz na zawsze.

Jakiś plus chociaż jest wpadnie sporo kasy :P

Mogło być też tak że poprostu wcześniej używałeś cheatow i ktoś cię nagrał :-) i dostałeś bana później i żaden gowniarz nie mógł dostać GM'a bo trzeba być pełnoletni

Opublikowano

Mogło być też tak że poprostu wcześniej używałeś cheatow i ktoś cię nagrał :-) i dostałeś bana później i żaden gowniarz nie mógł dostać GM'a bo trzeba być pełnoletni

Wystarczy mutacja i np podrobiony dowód, a to w dzisiejszych czasach to nie kłopot.

Co do sprawy to nic już nie zrobisz bo tak już jest z tymi przygłupami. Raz dostałem bana za to, że patrzyłem się na event ( że niby przeszkadzałem w prowadzeniu go...) Pl to jest śmieć i każdy to wie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...