Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to dobre pamięci RAM?

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wybrałem sobie nowe pamięci RAM do komputera. Są dobre? Warto je kupić? Czy może znacie coś lepszego?

Pamięci: 

http://www.morele.net/pamiec-kingston-2x4gb-1866mhz-ddr3-cl9-dimm-xmp-beast-series-khx18c9t3k2-8x-534114/

Reszta zestawu:

CPU: Intel Core i5 2550k

MOBO: AsRock P67 Pro3 B3

ZASILACZ: OCZ 500W

Reszty nie podaję, bo nie ma sensu ;)

Z góry dzięki

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Ty się pytasz czy kingston robi dobre RAM? One są lepsze od tych Vulcanów i innych gówien, budżetówek które jak się zepsują to producent powie, że twoja wina i sobie kup nowe. Więc podsumowując tak warto. Co do zestawu, to też jest spoko, ale podaj cene a postaram się coś złożyć. 

76561198061193691.png

Opublikowano

@up

Chodzi mi o ten konkretny model. Zawsze miałem zaufanie do Kingstona.

Jeżeli znasz lepsze ramy, to cena ma być podobna/taka sama jak te, które podałem.

CL9 i taktowanie 1866 MHz.

Mam pytanie, czy nie będę nic tracił z tym procesorem? Obsługuje on 1066MHz, 1333MHz

Ale za to płyta główna ma XMP, czyli mogę odrobić straty.

Opublikowano

Nie stracisz nic. A co do tego konkretnego modelu to jest dobry, ale jak bym miał wybierać to wybrał bym to :

http://www.agito.pl/pamiec-kingston-hyperx-ddr3-2x4096mb-1600mhz-cl9-intel-xmp-x2-box-707-576087.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=576087

8gb, CL9 i 1600MHz ( troszeczkę mniej, ale różnicy aż tak nie czuć), i jest o wiele taniej.

Co do zestawu, to do czego on ma być? Rendering, gry, grafika?

76561198061193691.png

Opublikowano

@up

Wszystko to co wymieniłeś :D Zestaw uniwersalny się to zwie. Ale ja już tego kompa mam, po prostu zmieniam RAMy bo teraz mam jakiś szajs bez radiatorów. Te ramy co podałeś też są dobre. Sam już wybiorę. Dzięki!

Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...