Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podzielenie serwera na kilka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Czy da się podzielić serwer na kilka mniejszych ? Przeszukałem MPC i nic ciekawego nie znalazłem.

Zdania są podzielone, więc pytam. Słyszałem o BungeeCord ale nie wiem jak, jest jakiś tutorial ? Czy to wogóle jest możliwe?

Proszę o szybką odpowiedź. Bardzo mi zależy, daje Najlepszą i Like :)

Mam 1 serwer minecraft i chcę go podzielić na 2+Lobby . Jest to możliwe ?

Opublikowano

Nie da się rozdzielić serwera na kilka mniejszych tylko np. 3 duże połączyć w dwa i lobby

Polecam Treekta

Opublikowano

Zależy jaki masz serwer. Są hostingi gdzie możesz postawić na jednej maszynie kilka serwerów (SSH) i je bez problemu łączysz bungeecord. Poradnik znajdziesz u Treekta. Potrzebujesz Spigota oczywiście. W razie czego pisz na skype

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Nie da się rozdzielić serwera na kilka mniejszych tylko np. 3 duże połączyć w dwa i lobby

Polecam Treekta

Ale pierd**isz głupoty. Jak się ni znasz to nie pisz. Serwer możesz połączyć bungeecordem. Wpisz w Google bungeecord poradnik i będziesz miał tego mnóstwo.

sygnaturka2.png

Opublikowano

Ale pierd**isz głupoty. Jak się ni znasz to nie pisz. Serwer możesz połączyć bungeecordem. Wpisz w Google bungeecord poradnik i będziesz miał tego mnóstwo.

Ale mi chodzi na podzielenie jednego serwera na kilka. A nie kilka serwerów razem. MAM JEDEN SERWER

Opublikowano

Kolega chce chyba podzielić serwer na "regiony" tak? Każdy region oddzielny serw tak?

Bo nie rozumiem?

Jeśli tak to będzie ci potrzebne autorskie PROXY, w internecie nie ma takiego. Można to też zrobić za pomocą BungeeCord, ale to będzie bardzo trudne. 

Opublikowano

Kolega chce chyba podzielić serwer na "regiony" tak? Każdy region oddzielny serw tak?

Bo nie rozumiem?

Jeśli tak to będzie ci potrzebne autorskie PROXY, w internecie nie ma takiego. Można to też zrobić za pomocą BungeeCord, ale to będzie bardzo trudne.

Mam jeden serwer. I chcę go podzielić na 3 połączone, nie multiverse. Chcę zrobić serwer lobby, serwer skyblock, serwer freebuild na z tego jednego serwera, i zrobić portale pomiędzy serwerami. Tak jak serwer gc2.pl (to nie jest reklama to przykład)
Opublikowano

Mam kolego lepszy pomysł ;)

Wykup jakiegoś VPS'a w cenie twojego serwera i zrób to tym pluginem wypisanym UP.

Opublikowano

Na tyn serwerze jest bungeecord. On laczy pare serwerow w jeden.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...