Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Net Czy Co?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Kiedy dzisiaj ( ok 10:00 ) zacząłem pobierać pliki ok all leci po 100 po 90 ( normalnie po 60-70 ) zdziwilo ale ok kolega pisze na hamachi czy ide do sklepu ok przychodze do chałpy a tutaj stoi poprostu stoi prędkośc 114 i stoi tak z 30 min.Pobieram jkeszcze raz i zatrzymało się na 140 mb.Ok sv_ogar "1" jedziem dalej res kompa leci po 100 potem znów res po zatrzymaniu i tera takie mam lagi ,że choj ;/ na mpc mi wchodzi z 13min ... w cs pinga po 700 mam zwykle po 60 :/

ogarnia to ktoś ? :(

Internet:

Multimedia 1mb/s router ( tylko 1 komp go uzywa bo laptop zwalony,podpięty kablem )

ja mieszkam w Lewniowej a Biesiadki,czyli tam gdzie centralka jest to ok 30km ( net kablowy )

H

Call of Duty: Modern Warfare 2 FAN !

30lyk8z.jpg

Opublikowano

moja teoria jest taka:rodzice zwiększyli ci neta puziniej zbankrutowali i zmniejszyli neta

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

Chejka,ja tu nie przyszłem by sobie pożartować,bo mogę sobie wejść w dział dowcipy i już...

Acha powiem jeszcze jedno:

Ostatnio zainfekował mi się plik systemowy winlogon.exe oraz blue screen czy jakoś.

Może to jest przez to spowodowane?:(

Nie wiem poradzicie coś ? Mogę dać logi z hijack czy jakoś xD

30lyk8z.jpg

Opublikowano

@2xUp - chiales byc fajny, ale nie udalo ci sie ...

Odlacz i podlacz sie pod neta, jak nic nie da to poprostu zawalone lacze masz... musisz czekac

Opublikowano

Łakuś,luukniesz na logi z hijacka ?

Oto one proszę:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 14:09:11, on 2010-03-13

Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3504)

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\Windows\system32\taskhost.exe

C:\Windows\system32\Dwm.exe

C:\Windows\Explorer.EXE

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashDisp.exe

C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\upddispdrv.exe

C:\Windows\explorer.exe

C:\Users\Bartek\AppData\Roaming\Microsoft\nvsvc32.exe

D:\Przeglądarki internetowe\mozilla\firefox.exe

C:\Windows\system32\taskmgr.exe

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashQuick.exe

C:\Program Files\LogMeIn Hamachi\hamachi-2-ui.exe

D:\Longju99\Klient Longju99\open server.exe

D:\Longju99\Klient Longju99\mc.exe

C:\Windows\explorer.exe

D:\Longju99\Klient Longju99\HiJackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =

O2 - BHO: SMTTB2009 - {FCBCCB87-9224-4B8D-B117-F56D924BEB18} - C:\Program Files\HypreCam Toolbar\tbcore3.dll

O3 - Toolbar: HypreCam Toolbar - {338B4DFE-2E2C-4338-9E41-E176D497299E} - C:\Program Files\HypreCam Toolbar\tbcore3.dll

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] "C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashDisp.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\Windows\RaidTool\xInsIDE.exe

O4 - HKCU\..\Run: [steam] "d:\steam\steam.exe" -silent

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [Winlog] C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\Winlog.exe

O4 - HKCU\..\Run: [skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [Display Driver] C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\dispdrv.exe

O4 - HKCU\..\Run: [HKCU] C:\Users\Bartek\AppData\Roaming\Microsoft\nvsvc32.exe

O13 - Gopher Prefix:

O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8FAD9EB4-6559-494D-91E3-4955638EDB18}: NameServer = 192.168.1.1

O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{8FAD9EB4-6559-494D-91E3-4955638EDB18}: NameServer = 192.168.1.1

O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{8FAD9EB4-6559-494D-91E3-4955638EDB18}: NameServer = 192.168.1.1

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

O23 - Service: LogMeIn Hamachi 2.0 Tunneling Engine (Hamachi2Svc) - LogMeIn Inc. - C:\Program Files\LogMeIn Hamachi\hamachi-2.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe

O23 - Service: Steam Client Service - Valve Corporation - C:\Program Files\Common Files\Steam\SteamService.exe

--

End of file - 3981 bytes

30lyk8z.jpg

Opublikowano

Zadzwoń do usługodawcy, i zapytaj czy może nie mają przepełnionych linii...

A jeżeli nie, to...

Start>Uruchom>CMD>netstat -an Machnij Fotke

Start>Uruchom>CMD>netstat -ab Też machnij fotke

Google>HJT>Download>Install>Do a system scan and save logfile [daj wynik na www.wklejto.pl]

Pobierz To>Scan> [wklejto.pl]

MPC>Dobre Programy> Malwarebytes: Anti Malware>Download>Pełny Skan [Wynik daj na www.wklejto.pl]

@EDIT: Poprawcie mnie, jeżeli się pomylę.. :) Krótko w tym siedzę :D

Widzę, że masz jakiś server, chyba Metina 2 dodatkowo Hamachi i App.

D:\Longju99\Klient Longju99\open server.exe

D:\Longju99\Klient Longju99\mc.exe

Spróbuj wyłączyć cały server, łącznie z www. Looknij, czy avast nie pobiera aktualizacji.

Na koniec, wyłącz

C:\Windows\system32\Dwm.exe

O ile się nie mylę, proces ten odpowiada za jakieś graficzne (zbędne) bajery w Viscie. Wyłącz go, w panelu sterowania>Ustawienia wyglądu.

nie jestem pewny, co do procesu O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\Windows\RaidTool\xInsIDE.exe

PS. Zrób to, o co Cię prosiłem.. :)

350x19_1261406460_35806.gif

podtastmpc.png

Opublikowano

Wpisałem netstat -an i w chuj tam tego jest ;/ to ok 5 fotki pyknąć zeby all załapać ?

A jak wpisze netstat -ab to pisze mi o uprawnieniach a mam adma ....

Oto z HijackThis:

To jest ukryta treść, proszę

Oto z malvare:

To jest ukryta treść, proszę

Usunąć zainfekowane ? :D

30lyk8z.jpg

Opublikowano

O4 - HKCU\..\Run: [Winlog] C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\Winlog.exe

Winlog podejrzany jest ...