Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z grą mała ilość FPS

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam laptopa acer aaspire 5542 jest w nim athlon dual core 2.00 Ghz ati radeon hd 4500 i ze 2,5 GB ramu było 4 ale nie pytajcie co się stało. No i grałem sobie z rok temu na tym laptopie w lola na wysokich w normalnej rozdzielczości i wyciągałem spokojnie z 60 fps i zero ścin itd.

Teraz jak gram to na nisko-średnich + niska rozdzielczość i mam 40 FPS do tego jak ruszam kamerą to są minimalne ściny które mnie irytują bardzo. Proszę o pomoc jak zwiększyć ilość FPS + żeby gra wyglądała w miarę normalnie.

Opublikowano

Wyczyść laptop z kurzu, ale będziesz musiał go odkręcić ponieważ jak użyjesz sprężonego powietrza tylko do tego wylotu co jest w laptopie to pogorszysz sprawę.

Zainstaluj ccleaner i go użyj, potem malware antybytes i te, go użyj.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Zmieniłem ustawienia na super low i najniższa rozdzielczość i mam 40 fps, a na średnich z najwyższą rozdzielczością też mam 40 fps tylko, że na super low i średnich itd. mam takie minimalne ściny wie ktoś jak to naprawić ? system instalowałem tydzień temu na laptopie i wątpię, aby były wirusy

Opublikowano

Zastosuj się do moich wskazówek, jaki masz system? Masz ustawiony limit FPS w grze? Synchronizacja Pionowa? 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Synchronizację wyłączyłem, limitu nie mam, windows 7 64 bity home premium. Czysty jest ogólnie :/ nie wiem co mam robić. Dodam też, że mam na spawnie ze 50 fps, a jak spotkam wroga to spada mi to do 30 - 35 fpsów

Opublikowano

laptopy takie są i nic nie zrobisz, PC są stworzone do gier, a laptopy np do pracy :)

5e12664b40bb4455bc58e085dd6b49d0.0.gif

<3

Opublikowano

@2up Nie zgodzę się :))))

1.Ponieważ mój kolega ma laptopa na którym jak gra w lola ma 94-120fps

Pozatym jest stary ma go od 3 lat .

2.też mam ten problem ale myśle ,że to przez zbyt dużą ilość programów na komputerze

Opublikowano

Kup nowy komputer polecam 

dział komputery na mpc :)

@edit

co za smieciowski moderator dał mi ostrzeżenie

jaka jest lepsza porada niż nowy komputer ?

Opublikowano

Przeskanowałem i usunął parę wirusów ale wciąż mam te dziwne ściny. Tylko jak ruszam kamerą bardzo mnie to denerwuje

Całkowite wgranie systemu od nowa, ewentualnie format zostaje najprostszym rozwiązaniem, jeżeli nie masz aż tak cennych rzeczy.

Napisz do supportu, oni będą chcieli logi, po których mogą wywnioskować z czego jest ten błąd.

8372383248.png
Opublikowano

Pierdolone gówno kurwa nic co do tej pory zrobiłem nie działa kurwa mać. Niby cały czas mam 40 fps ale kurwa są ściny jak ruszam kamerą i to mnie tak kurwa irytuje, że je pierdole

Opublikowano

Uruchom system w safemode i włącz LoLa sprawdź co się dzieje z FPS i daj znać.

Jeżeli będzie tak samo problemem jest procesor, gdyby to była karta graficzna spadałyby fps bardziej przy wyższych grafikach.

Wejdź w Bios i daj fotkę z napięciami i taktowaniami na rdzeniach (VCore, Voltage CPU lub coś podobnego).

Jeszcze możesz wejść w menadżer procesów i sprawdzić koligację LoLa może jakoś zmieniłeś liczbę rdzeni.

Opublikowano

1. Laptopy nie są do gier

2. Zmniejszenie ilości ram może się troszkę przyczynić do fps.

3. Rok temu w lol'u była ciutke gorsza grafika, której zmianę można odczuć np. po fps.

4. Zobacz czy nie masz jakiegoś syfu na kompie

5. Zobacz jakie masz obciążenie kompa przy grze w lol'a

6. Może format i zmiana windowsa na xp? :) Sam planuje zmienić bo 7 to shit... przynajmniej dla mnie.

Opublikowano

Up

1.Zgadzam się, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

2. Nie powinno w takiej ilości

3.Optymalizowali tak że wymagania się nie zmieniły

4.Uruchom z safemode

5.Może nie przy pracy LoLa ale właśnie gdy nie grasz w LoLa i nic nie robisz, powinno być max 5%!

6.Co kto lubi, win xp to legenda ale... 7 też jest niczego sobie

Opublikowano

Wyłączyłem dźwięk cały w grze i o dziwo lepiej mi się grało, praktycznie nie miałem żadnych ścin, a normalnie jak ruszam kamerą to fpsy spadają o 5 na sekundę później to wraca do normy :D jakieś propozycje co można jeszcze zrobić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...