Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edycja pluginu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam plugin na ranking i chciałbym zmienić troche w kodzie (nie autora poniewaz tam nie ma takiego czegos tak autor ale mniejsza) i chciałbym się zapytać czy jest taka mozliwość aby zimportowac plugin do eclipse i potem go edytowac?

Opublikowano

Oczywiście że jest. Wystarczy program typu jd-gui. Tylko pamiętaj że po zdekompilowaniu pluginu bardziej zaawansowanego NIE DOSTAJESZ TAKIEGO SAMEGO KODU jaki ma jego twórca. Lecz i tak powinno to wystarczyć by go edytować , a napewno żeby po zkompilowaniu działał normalnie. :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Widziałem u jednego typa na filmie jak miał plugin Essentials zimporotwany mówił, że edytuje pod własne potrzeby ,chciałbym się go zapytać ale nie pamiętam nazwy.
JD- znam ale nie chce go.

Opublikowano

no to wpisz w google java "java decompiler program download" i ci wyskoczy parę wyników. Ja innego nie znam, a jd wystarcza mi do tego co robię

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Widziałem u jednego typa na filmie jak miał plugin Essentials zimporotwany mówił, że edytuje pod własne potrzeby ,chciałbym się go zapytać ale nie pamiętam nazwy.

JD- znam ale nie chce go.

Essentials ma bodajże kod źródłowy na GitHubie, to po prostu klasy z Eclipse/NetBeans spakowane do ZIP'a, jeśli nie masz src (kodu), to nawet się za to nie bierz, bo dekompiler Ci wywali masę błędów przy większym pluginie takim jak ranking. :-)

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

@UP

A jest możliwość usunięcia 1 klasy ? Bo jest na ranking połączone z chatem i chciałbym usunąć/edytować ten chat.

Opublikowano

Avaterys nie wywali masy błędów, za dużo się wypowiadasz, a większość twoich postów jest błędna, nie myl innych.

Niestety nie da się usunąć klasy bez przerobienia pluginu, błąd byłby w klasie głównej i kto wie gdzie jeszcze :P

Opublikowano

Avaterys nie wywali masy błędów, za dużo się wypowiadasz, a większość twoich postów jest błędna, nie myl innych.

Niestety nie da się usunąć klasy bez przerobienia pluginu, błąd byłby w klasie głównej i kto wie gdzie jeszcze :P

To zdekompiluj sobie np. Factions, albo CommandBook, powklejaj klasy do Eclipse'a i daj mi screena. Jak wypierdoli Ci mniej niż 100 błędów, to będziesz zajebisty.

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

błedy się czasem pojawiają, najpopularniejszym jest chyba tajemnicze pojawianie sie 2x tej samej zmiennej zaraz obok siebie :P

Ale warto dodać że nie wszystko można sobie po prostu wrzucić w jakiś programik, zdekompilować i gotowe, albo pobrać source z githuba wrzucic w eclipse i gotowe, nie zawsze tak jest.

W 1 przypadku... część kodów jest specjalnie zabezpieczana w kilku celach - (zależnie od programu i jego ustawien) chronienie kodu, przyśpieszenie, zmniejszenie np Minecraft czy CraftBukkit (z  powodu kodu minecrafta) po zwykłym zdekompilowaniu masz ponad 10ki błędów i to naprawdę ciekawych, enum które nie ma wartości itp itd, a wszystko dla tego że podczas pisania bardzo wiele czynności jest niemożliwych do wykonania, ale w już skompilowanym kodzie można znacznie więcej co normalnie wywaliło by błędy.

w 2 przypadku... ludzie z gitHuba często używają też Maven i innych tegesów tego typu, i bez nich nawet mając kod z githuba nic nie zrobisz :P Np CraftBukkit

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Ja mam fajny dekompilator,w ogole nie wyskakuja bledy i to w nim lubie ;D ! Kto chce wiecej sie dowiedziec niech napisze do mnie na pw ;)

http://imgur.com/X8VvZTb

nie sądze by procyon poradził sobie z kodami po przejściu przez np proguarda :P

Bo problem jest taki, że programy typu proguard podczas optymalizacji kodu robią to co jest zabronione - napisanie tak w Javie uniemożliwiło by skompilowanie kodu, ale edycja kodu binarnego daje znacznie większe pole do popisu i utrudnia dekompilacje :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...