Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup karty graficznej.

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wymienić kartę graficzną. Mam Nvidia Ge Force Gt 440, niestety, jest to dosyć jak na te czasy słaba karta. Mam widnows 8.1 Chciałbym, żeby karta graficzna nowa była trochę mocniejsza od procesora: AMD Athlon 2 x4 641 Quad -Core Processor. Ile będzie kosztować? Mam też za słaby zasilacz. Mam 4 GB ram. Będę chciał kupić mocny zasilacz, żeby to wszystko uciągnął i 3 dyski twarde i 8 gb ram, bo jak teraz podłącze trzy dyski, to gdy gram to się zasilacz dymi. I też się pytam ile może mnie to kosztować? 
Na patrox.pl jest lista rzeczy w sklepie, więc zobaczcie ile może mnie to kosztować.    

Ile może mnie kosztować 4 GB Ram? Ceny w tym sklepie są wysokie czy dobre? 

Moja płyta główna to Asus Motherboard 75-Pro.  

Teraz mam zasilacz ATX 350W. 

Chce wiedzieć ceny tych nowych podzespołów.  

Na jakich detalach będę mógł odpalić najnowsze gry np: NFS Rivals?   

Lepsze są karty NVIDIA czy Radeon?

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Panie, wchodzisz sobie na morele.net wybierasz podzespoły dajesz nasz kod (który mi nie działał) i masz wysyłke za frikasa.

na moje oko :
corsair vs 450w

- nw. jaka mobo więc nie powiem ile może ram kosztować (DDR)

- Ile posiadasz pieniążków na karte ? ~ tylko się tak określ 300 czy może 500zł ? Bo różnica jest :P

graphic.png
Opublikowano

Panie, wchodzisz sobie na morele.net wybierasz podzespoły dajesz nasz kod (który mi nie działał) i masz wysyłke za frikasa.

na moje oko :

corsair vs 450w

- nw. jaka mobo więc nie powiem ile może ram kosztować (DDR)

- Ile posiadasz pieniążków na karte ? ~ tylko się tak określ 300 czy może 500zł ? Bo różnica jest :P

To zależy. Do 650 zł. Jeśli będa drogie te części to pamięć ram kupię później. Zasilacz i karta graficzna to dla mnie priorytet.

Opublikowano

No to sobie na pytanie sam odpowiedziałeś :

http://www.morele.net/inventory/info/rTyRVg/

Gdzieś w poradnikach jest tut jak mieć darmową przesyłkę na morelach.

4gb ramu spokojnie wystarczą na tą chwile jak odczujesz niedosyt możesz zakupić kolejną kostkę.

Tylko! nie palnij się i zobacz czy masz DDR3 czy DDR2

A zwróciłeś uwagę na dodatkowe 4 GB ramu i 3 dyski twarde wybierając zasilacz?  Dyski twarde są średnio po 250 zł. Może w przyszłości będę mieć stacje DVD za 200 zł. To ten zasilacz wystarczy?  

Opublikowano

Dyski twarde nie są tak prądożerne jak się wydaje. Ten zasilacz ma na V12 350W, podliczając zostaje zapas blisko 100W.

Sweetek brałem to co widziałem ;

http://www.morele.net/inventory/info/CSFKUu/
~~ lekka poprawka.

4gb ramu, cały czas nie powiedziałeś mi jaki jest to typ DDR więc jak mogę Ci dorzucić do zestawu ram?

Jeśli nie wiesz jak się sprawdza najprościej programem CPU-Z zakładka 'RAM'

graphic.png
Opublikowano

Zakładka memory:  DDR3. 

Gdzie mogę znaleźć kupon na darmową przesyłkę?  

Ta karta przewyższa procesor? 

Opublikowano

To słuchaj pan :
a. Bierzesz 750ti+corsair
b. Bierzesz corsair+260X+używane 4 gb ramu (przydało by sie żeby były z tej samej seri/marki bo timingi sa na prawde dziwne)
c. Bierzesz corsair+260X+chłodzenie na proca.

Tutaj darmowy kod na wysyłkę

Wszystkie te karty przewyższają, proc będzie tylko zaniżał możliwości PC w grach. (Tak na prawdę to on jest najsłabszą częścią w tym PC po zmianie GPU)
Ja bym osobiście poszedł w 750ti + corsair, dozbierał coś koło 700zł i szukał używanego i5+jakaś tania płytka.

----------------------------------------

Posty zostały połączone.

cichy.

graphic.png
Opublikowano

Ten zestaw co mi napisałeś, przy pamięci DDR3 i przy tych dyskach to on będzie dobry tak?  

Dyski twarde nie są tak prądożerne jak się wydaje. Ten zasilacz ma na V12 350W, podliczając zostaje zapas blisko 100W.

Sweetek brałem to co widziałem ;

http://www.morele.net/inventory/info/CSFKUu/
~~ lekka poprawka.

4gb ramu, cały czas nie powiedziałeś mi jaki jest to typ DDR więc jak mogę Ci dorzucić do zestawu ram?

Jeśli nie wiesz jak się sprawdza najprościej programem CPU-Z zakładka 'RAM'

Opublikowano

Jak najbardziej tak.

A jak Ci w PC zabraknie pary to na nowego proca się szykuj.

PS. mam nadzieje że jakiś taki cable management umiesz bo te karty troche ciepła wydają tak samo jak procek.

graphic.png
Opublikowano

U mnie często się grzeje karta graficzna. Czasem temperatura przekraczała 70 stopni C.  

Na płytę główną też zwracałeś uwagę tak? 

PS. Pytam na wszelki wypadek. 

Opublikowano

Tak.

2 x PCIe 2.0 x16 ( x16, x4) *2
2 x PCIe 2.0 x1 *2
3 x PCI

2x PCIe 2.0 x16 to jest port gdzie powinna aktualna karta być.

PS. tej mobo nie zauważyłem wcześniej więc dla tego się pytałem o typ DDR. Mój błąd.

graphic.png
Opublikowano

Tak tylko, że w końcu procek nie jest aż tak zużywany przez system w czasie spoczynku i dlatego chce mieć mocniejszą kartę graficzną.

Dziękuję za pomoc. Jak będę kupował to, a nie będzie tych części  to wtedy temat odświeżę.  Jakby ktoś się pytał: Dlaczego wcześniej założyłeś temat? 

Dlatego, że muszę wiedzieć wcześniej co będę musiał kupić i za jaką cenę. 

Opublikowano
Tak tylko, że w końcu procek nie jest aż tak zużywany przez system w czasie spoczynku i dlatego chce mieć mocniejszą kartę graficzną.

Źle się na to patrzysz, to że w spoczynku jest na 0 poziomie zużycia nie znaczy że podczas gry tak będzie. AMD nie jest polecany do gier ale to tylko dla tego że oferują coś czego nie ma. Chociaż mantle Ci troche pomoże. Jak jesteś ciekaw to polecam przeszukać googla nt. twojego procka i jak sobie radzi w grach.

Tera dojebałem. Przecież 750ti nie jest od radeona tylko Nvidi to tam przecież nie ma mantle. Jesusie.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...