Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diffy po skompilowaniu source novaline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skompilowałem sobie game z lini novaline i dlaczego to game nie czyta diffów z wersji 40250? Jak zrobiłem ręczną zmianę np. na niewidzialność w grze to zadziałało ale te diffy nie chcą być czytane co jest?

Opublikowano

Jeżeli ty masz source i chcesz wgrywać difa to masakra xD przecież to czysty kod więc po co dify? chyba że nie wiesz jak naprawić, to gdzieś użytkownik tu dawał ss:

Zamień sobie w funkcji CHARACTER__ReviveInvisible 215 na 205 203 (wywołanie funkcji addaffect).
ktoś też to dodał. 
Opublikowano

Jeżeli ty masz source i chcesz wgrywać difa to masakra xD przecież to czysty kod więc po co dify? chyba że nie wiesz jak naprawić, to gdzieś użytkownik tu dawał ss:

Zamień sobie w funkcji CHARACTER__ReviveInvisible 215 na 205 203 (wywołanie funkcji addaffect).
ktoś też to dodał. 

Akurat niewidzialność naprawiłem ręcznie przecież napisałem chodzi mi, ogólnie, że żaden z diffów udostępnionych np. na elitepvpers nie chcę działać, a jak zmienię coś ręcznie to działa.

Opublikowano

Bo 40250 to mainline... novaline to game edytowane przez nowe z epvp

Dzięki tego nie wiedziałem, które według Was najlepsze? ;>

Opublikowano

Dzięki tego nie wiedziałem, które według Was najlepsze? ;>

Osobiście polecam mainline_sg, które znajduje się w katalogu mainline_released, na tego game zostały stworzone dify.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Juz pisałem Ci to na PW.

Polecam mainline_sg nie dlatego ze były robione na niego diffy, tylko dlatego, że jest sprawdzona wersja mainline.

(ps. Elorth jak skompilujesz game, nie masz pewności ze będą na nim działały diffy, bo układ bajtów się zmienia)

Opublikowano

A ja polecam novaline, bo tam już masz wgrane fajne modyfikacje(np. nowe opcje do configu). Co do difów, to żaden ci nie zadziała jak np. kompilujesz na amd64. Ale wtedy jest też +, bo nie musisz wgrywac libów :D

Poza tym po co wgrywać dify, jeśli masz kod źródłowy? o.O

Opublikowano

Juz pisałem Ci to na PW.

Polecam mainline_sg nie dlatego ze były robione na niego diffy, tylko dlatego, że jest sprawdzona wersja mainline.

(ps. Elorth jak skompilujesz game, nie masz pewności ze będą na nim działały diffy, bo układ bajtów się zmienia)

Jak nic w nim nie zmienisz, to układ też się nie zmieni.

Opublikowano

Zmieni się bo to zależy na jakiej architekturze procesora kompilujesz i jakim kompilatorem.

Chodziło mi raczej o coś w stylu : kompilacja, stworzenie difów, kompilacja.

Tak wiem nie ma to sensu, ale autorowi tematu chyba o to chodziło.

Opublikowano

@UP Myślę, że to raczej tak chciałeś napisać kompilacja --> zmiana kodu --> kompilacja. Taki szczegół :D

Zmiana kodu raczej przyczyni się do zamiany układu bajtów.

Chodzi mi tutaj o dodanie/usunięcie jakiejś części kodu.

Opublikowano

Sory, po prostu nie zrozumiałem. 

Takie coś typu kompilacja --> nie zmienianie kodu, ale wgranie difa --> ponowna kompilacja w sumie robi tylko sens jeśli w tym skompilowanym pliku wgramy difa i skompilujemy ponownie to otrzymamy game bez wgranego difa :D

Nom a dif zmienia wartości bajtów, a nie układ, dla tych co nie wiedzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...