Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wymaksowanie osiągów z gier

RefubusPl

Pytanie

Opublikowano

Witam :D

Ostatnio patrzyłem za kupnem gry Need for Speed: Rivals, lecz nie wiem czy mój sprzęt go pociągnie.

Pytania są dwa:

1.Czy konfiguracja pociągnie na full detalach lub przynajmniej średnich?

2.Co mogę zmienić aby mój komputer mógł wyciągnąć więcej z gier?

Specyfikacja:

Procesor: Intel Core i5-2500 2x3.30 GHz

Płyta główna: Asus P8H61-M LX

Pamięć RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1600 Mhz

Zasilacz: Logic 620 W (wymieniam na Thermaltake Smart SE Modular 630 W)

Karta graficzna: GeForce GTX 550Ti 2GB

Dysk: Seagate 500 GB

Napęd: Samsung SH-222BB

Proszę o pomoc :)

System: Windows 10 Home Premium 64-bit SP1   CPU: Intel Core i5 2500 3.30 GHz   RAM: 2 X 4 GB DDR3 1600 MHz   GPU: GeForce GTX 760 MSI Twin Frozr   HDD: 500 GB Seagate  SSD: Crucial M550 128 GB Słuchawki: HyperX HX Cloud   Głośniki: Logitech Speaker System Z906 Audio: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymagania gry:

• Procesor: procesor czterordzeniowy lub lepszy
  • Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT660 3GB / AMD Radeon 7870 3GB lub lepsza
  • DirectX: wersja 11.0
  • RAM: 4 GB RAM
  • Miejsce na Dysku: 30 GB
  • System operacyjny: Windows XP, Windows Vista (SP2), Windows 7 (Deweloper rekomenduje 64-bitową wersję Windows 8)

Spokojnie poleci na ultra.

graphic.png
Opublikowano

Widzę Rocki Star12, że masz GPU MSI GTX 770 z chłodzeniem Twin Frozr. Możesz mi powiedzieć czy dobrze sprawuje się ta karta graficzna? Może polecasz jakąś inną, bo ten GTX wpadł mi w oko i zastanawiał się nad jego kupnem :D. Nie przegrzewania się przy wymagających grach? Nie masz czasami spadku FPS-ów podczas gdy coś dynamicznego dzieje się na ekranie? Proszę odpowiedz zależy mi na niej ;).

System: Windows 10 Home Premium 64-bit SP1   CPU: Intel Core i5 2500 3.30 GHz   RAM: 2 X 4 GB DDR3 1600 MHz   GPU: GeForce GTX 760 MSI Twin Frozr   HDD: 500 GB Seagate  SSD: Crucial M550 128 GB Słuchawki: HyperX HX Cloud   Głośniki: Logitech Speaker System Z906 Audio: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Opublikowano

Dobra jedna odpowiedź już udzielona ale pozostaje drugie:

Co mogę zmienić aby mój komputer mógł wyciągnąć więcej z gier?

Opublikowano

Dużo Ci o niej powiedzieć nie mogę bo jeszcze do końca jej nie testowałem. Bawiłem się już furmarkiem to doszła do 78C i to była max TEMP przy 100% obrotów (wyło jak kombajn).

W bf3 wyciąga od 150-190 fps wg. monitora ale gram na rozdziałce 1076x768 więc też za pewne jak przejde w pon. na 1960x1080 będzie inaczej. Karte moge polecić na 40% obrotów nie-słyszala, spokojnie radzi sobie z wszystkimi tytułami które są aktualnie możliwe do gry.

Cóż karta sama w sobie jest 'zajebista' że ją tak ujmę a cena 1250zł to szczerze mało jak za tak zajebistą GPU, w połączeniu z i7 zapierdala jak pojebana ale to też dla tego że przesiadłem się z starego AMD który się sypał.

Polecam TwinFroz'a z początku miałem brac od gigabyte z WindForcem ale że użytkownik tego forum miał już tą wersje nie pieprzyłem się tylko także zainwestowałem w nią.

Jakieś pytania to na pw, nie będziemy tu zaśmiecać :P

graphic.png
Opublikowano

Czekam już tydzień a nikt nie odpowiedział na drugie pytanie :/  :( 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...