Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer sie wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer minecraft 700 mb ramu 8 slotowy jak wbija 5 osob to serwer sie wyłącza.Co mam zrobic zeby sie niewyłączał mam z 19 pluginow w tym skript ale podobno skript obciaza serwer.Prosze o pomoc

Opublikowano

Nie dziwie się, że z taką ilością ramu i graczami online serwer się wyłącza. Lepiej odpuść sobie skript, dobrze by było gdybyś podał listę pluginów.

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Nie dziwie się, że z taką ilością ramu i graczami online serwer się wyłącza. Lepiej odpuść sobie skript, dobrze by było gdybyś podał listę pluginów.

Te podstawowe czyli word edit word guard essentials motd menadżer i inne.A da sie zwiekszyc ten ram?

Opublikowano

Powiem tak. Potrzebujesz aż 19 pluginów? Przy 700mb ramu na 8 osób z 19 pluginami to "masakra" dla serwera. Spróbuj posuwać zbędne pluginy. Napewno są jakieś które nie są bardzo potrzebne. Obawiam się, że musiałbyś usunąć ich kilka. Dla zoptymalizowania polecam zamiast silnika Craftbukkit silnik Spigot. Powinien zmniejszyć obciążenie. Ale usunięcie kilku pluginow będzie potrzebne. Chyba że powiększysz serwer do 1-1,5GB ram.

Pomogłem ? Daj najlepszą i like ! Z góry dzięki.

Nowicjusz
Opublikowano

Te podstawowe czyli word edit word guard bypas slots essentials motd menadżer i tyle.A da sie zwiekszyc ten ram?

Nie zmienia to faktu, że serwer posiada 700MB. Łatwo się domyślić, że posiadasz serwer z fiberhost.pl --> CHEST. 

Ma on przeznaczenie do grania ze znajomymi, a nie wrzucania pluginów. 

Jeśli chcesz serwer z pluginami musisz zapoznać się z ICE lub LAVA. 

Możesz dokonać zmiany pakietu po kontakcie z biurem obsługi klienta (rekonfiguracja dni, czyli nic nie płacisz). 

E-Mail [email protected]

Opublikowano

Te podstawowe czyli word edit word guard bypas slots essentials motd menadżer i tyle.A da sie zwiekszyc ten ram?

U góry pisałeś, że około 20 a teraz mi piszesz, że zaledwie 5, podaj wszystkie bo inaczej nic nie pomoge.

Co do ramu to jeśli masz serwer na komputerze to możesz zwiększyć poprzez edycję pliku startowego, a jeśli dedykowany to tylko dokupić <_<

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

U góry pisałeś, że około 20 a teraz mi piszesz, że zaledwie 5, podaj wszystkie bo inaczej nic nie pomoge.

Co do ramu to jeśli masz serwer na komputerze to możesz zwiększyć poprzez edycję pliku startowego, a jeśli dedykowany to tylko dokupić <_<

W sumie niepotrzebna chyba lista pluginów. Na tak slabym - 700mb serwerze, można max 5-10 pluginow.I to nie zasobozernych. Po prostu usun pluginy albo powiększ, dokup RAM !

Opublikowano

Zamień craftbukkit na spigota i zainstaluj pluginy typu NoLagg, ClearLag itp. Jak nie pomoże to zmiana oferty/serwerowni...

@offtopic

Ktoś wspominał u góry że masz ofertę z fiberhosta. Z tego co czytałem u, wielu ludzi w tej serwerowni wyłączało automatycznie serwery, ponieważ przekroczono limit procesora czy coś. Podałbym ci hosting, ale nie podam bo wzięliby to za reklamę :)

f

Opublikowano

W sumie niepotrzebna chyba lista pluginów. Na tak slabym - 700mb serwerze, można max 5-10 pluginow.I to nie zasobozernych. Po prostu usun pluginy albo powiększ, dokup RAM !

No nie potrzebna ale byłem ciekaw jakie to pluginy skoro ma ich aż 20 na takim słabym serwie:)

Pamiętam kolesia, który serwer z 1024 mb ramu podzielil bungee cordem na 3 + lobby i pisał dlaczego serwer sie wylacza  :D 

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

No nie potrzebna ale byłem ciekaw jakie to pluginy skoro ma ich aż 20 na takim słabym serwie:)

Pamiętam kolesia, który serwer z 1024 mb ramu podzielil bungee cordem na 3 + lobby i pisał dlaczego serwer sie wylacza :D

Dobre. A jak podzielił 1 serwer na 3 bungee cordem ? Wie ktoś? przyda mi się. Jak 1 serwer na 3 podzielić jak kolega u góry :)

Nowicjusz
Opublikowano

Zamień craftbukkit na spigota i zainstaluj pluginy typu NoLagg, ClearLag itp. Jak nie pomoże to zmiana oferty/serwerowni...

@offtopic

Ktoś wspominał u góry że masz ofertę z fiberhosta. Z tego co czytałem u, wielu ludzi w tej serwerowni wyłączało automatycznie serwery, ponieważ przekroczono limit procesora czy coś. Podałbym ci hosting, ale nie podam bo wzięliby to za reklamę :)

Serwer posiada 700MB i pluginy, nie ma co się dziwić że się wyłącza. 

Lepsze oferty tego problemu nie mają. 

Wszystkim co nie wieżą FIBERHOST oferuję darmowe serwery testowe na 14 dni po kontakcie via email. 

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że serwer posiada 700MB. Łatwo się domyślić, że posiadasz serwer z fiberhost.pl --> CHEST. 

Ma on przeznaczenie do grania ze znajomymi, a nie wrzucania pluginów. 

Jeśli chcesz serwer z pluginami musisz zapoznać się z ICE lub LAVA. 

Możesz dokonać zmiany pakietu po kontakcie z biurem obsługi klienta (rekonfiguracja dni, czyli nic nie płacisz). 

E-Mail [email protected]

Ale to niema sensu płacić tyle kasy jak on mi sie i tak włacza miałem kiedys pakiet Ice i on sie i tak wyłacza ale nie tak czesto nic Chest
Opublikowano

Ale to niema sensu płacić tyle kasy jak on mi sie i tak włacza miałem kiedys pakiet Ice i on sie i tak wyłacza ale nie tak czesto nic Chest

Sprawdź wykresy obciążenia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...