Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dlaczego nie działają gry problem ze sprzętem ?

Krzysiek2509

Pytanie

Opublikowano

Witam !

Mam problem z grami +2010 roczniki.Problem polega na tym że kiedy uruchamiam daną gre to jest czarny ekran lub logo i nic poza tym dalej gry się zwieszają, problem ze sprzętem ? Niestety nie jest dość nowy:

CPU: AMD Sempron 140 2.70Ghz

RAM 4gb

Grafika amd radeon 4600 pci series sterownik 2013-04-24

zasilacz Fell III

Płyta główna GA-M61PME-S2P socket AM2/AM2+

I na każdym systemie. NA początku mysłałem że to wina systemu.

MrTheSaints.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem może leżeć w win8.1 i dość słabych parametrach sprzętu starszy system powinien lepiej chodzić ale nie obiecuję do tego ściągnij najnowsze sterowniki do wszystkiego i odpowiedniego directx-a i microsoft.net dla tej grafiki najlepiej będzie zastosować directx 10.1 z tego co wyczytałem.

Opublikowano

CZłowieku direct 10.1 11 nie ma ich do pobrania one są wbudowane już problem z systemem to nie ma nic bo na xp/7/8 tak samo jest system z kompem miałem 7 więc wiesz. A NOWEGO KOMPA NIE MAM ZAMIARU KUPOWAĆ. Mam jeszcze ASrock 775-vsta która nie działa :( a tam jest Core 2 duo

MrTheSaints.png

Opublikowano

Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty graficznej. Jak to nie pomoże, to doradzam kupienie nowego sprzętu. Nawet za 1500 zl kupisz średniej klasy piecyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...