Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać artą?

WOT00000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie podacie jakies ciekawe linki gdzie mozna sie nauczyc grac altyleria chodzi mi jak celowac jak sie ustawiac altyleria w miastach. Narbardziej mnie interesuja Ruskie altyleria najlepiej od

S-51 do Object 261

prosze o pomoc

Opublikowano

Wpisz na yt Nazwę czołgu i wyszukuj jakieś epickie bitwy, następnie staraj się naśladować ich.

Opublikowano

Przede wszystkim bij w cele ,,miękkie" typu nowe niemieckie TD'ki, czołgi średnie itp.

Arty rosyjskie (nie liczac ob261)  nie sa zbyt celne , i dosc dlugo skupiaja , nowe niemieckie TD "wyparowuja" w chwili wyspotowania , z kolei medy sie wierca i poczatkujacy "artylerzysta" ma problem trafic 

pozatym s51 do ob212a potrafi wziasc kazda 9 na strzala (z 10 raz mi sie udalo is7 z podpala ) wiec wybieraj te czolgi ktore stoja nieruchomo 

pozatym zainstaluj sobie celownik do arty z katami , czasem lotu pestki i linijka ... 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Granie artylerią jest trudne, odkładanie poprawek przy celowaniu, skupianie celownika. Moim zdaniem najważniejsze jest ustawienie... Przy strzale warto oznajmić że strzelasz (najezdzasz na  cel i klikasz T ) Ja osobiście artyleriami gram bardzo dobrze potrafię strzelić w ruchomy cel przez całą mapę, jeżeli chcesz możemy kiedyś wsiąść w pluton pokaże Ci ustawienie oraz triki które ja osobiscie stosuje polecam iść w artylerie brytyjskie fajny reload ładny DMG celne, gorzej z penetracją ale wejdzie zawszę (Bishop ma mały zasięg ok. 500 metrów) gdyby co to pisz śmiało chętnie pomogę ! 

Opublikowano

Najlepiej nie grać artą... Arty są dla noobów lub dla graczy posiadających 2x X tiery... -.-

tak wlasnie poznac inteligencje ludzi dzieki za przyklad :)

Opublikowano

Po części on miał rację, lecz po bardzo małej.

Najlepiej nie grać artą... Arty są dla noobów lub dla graczy posiadających 2x X tiery... -.-

Arty dla nobów? Ktoś tym na CW musi grać, bo jak taki pierdzielnie to ino roz. 1-2 arty to konieczność, ale nie każdy musi nią grać - przykładowo taki multi, fiolet, a lami artą. Jak ostatnio widziałem jak grał tą 6 brytyjską, to zastanawiałem się skąd on ma takie staty (potem odpaliłem inny film i się dowiedziałem).

Arty nie są dla każdego, bo wymagają zupełnie innego stylu gry.

Do tego - liczba Xt w garażu nie ma nic do umiejętności i wiedzy. To że nie mam żadnej Xt, oznacza, że jestem noobem? Nie. Moje staty o tym świadczą.

Ja bym Ci radził odpuścić sobie tą linię. Ja jak zbadam Ob. 261 to go kupować za szybko nie będę, bo po co. Ani na cw, ani jakiś op nie jest.

Opublikowano

Ja się boję nawet artylerii czerwonych, ponieważ grając ciągle artylerią staty spadają.

Arta nie jest dla noobów, bo nawet taki noob czerwony potrafi wykręcić dobry wynik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...