Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Sennheiser HD 201 problem z regulacją głośności

Tengosccomakota

Pytanie

Opublikowano

Zakupiłem słuchawki Sennheiser HD 201 i mam problem ponieważ nie ma w nich wbudowanej regulacji głośności i się zastanawiam co zrobić bym mógł sobie ściszać i pogłaśniać kiedy chcę, może jest jakiś sprzęt który umożliwia takie coś, albo może klawiatura która ma wbudowane takie wyciszanie i pogłaśnianie, czy klawiatura jeśli ma takie coś to wbudowana w niej regulacja głośności zadziała na słuchawki ? A i drugi problem jest taki, że strasznie głośne są, a dokładniej jak je zdejmę to działają jak głośniki, w całym pokoju słychać wszystko z tych słuchawek, na internecie wszyscy sobie je zachwalają i właśnie dlatego je kupiłem, ale dźwięk który słyszę mi się nie podoba, nie wiem jak go opisać, ale z starych słuchawek był dobry i nie narzekałem, a tutaj wszystko jakoś tak za głośno, taki bardziej komputerowy głos z nich słyszę.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ścisz po prostu systemowy dźwięk na odpowiedni poziom, częsta regulacja raczej nie jest Ci potrzebna. Jeśli jednak ją chcesz to może klawiatura z takimi przyciskami od głośności (kilkadziesiąt zł) lub zewnętrzna karta dźwiękowa z pokrętłem, ale to już drożej. Ogólnie słuchawki są lipne pod względem dźwięku, trzeba było się zapytać przed kupnem.

Chyba sobie taką klawiaturę kupię, albo jakieś urządzenie do regulacji głośności, poszukam jutro pochodzę po sklepach

Opublikowano

Mam taką klawiaturę właśnie ostatnio kupiłem (multimedialna)

fajna sprawa tu masz linka

http://www.morele.net/klawiatura-zalman-zm-k200m-548386/

dodatkowo wyślą ci klawisze do zmiany (strzałki oraz W,A,S,D)

ja dostałem niebieskie ale możesz dostać też czerwone 

na tej klawce masz volume +/- możesz zmieniać piosenkę bez włączonego

okna np. spotifly w tle i możesz też wyciszać dźw.

Opublikowano

Ścisz po prostu systemowy dźwięk na odpowiedni poziom, częsta regulacja raczej nie jest Ci potrzebna. Jeśli jednak ją chcesz to może klawiatura z takimi przyciskami od głośności (kilkadziesiąt zł) lub zewnętrzna karta dźwiękowa z pokrętłem, ale to już drożej. Ogólnie słuchawki są lipne pod względem dźwięku, trzeba było się zapytać przed kupnem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...