Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

ASUS Radeon 6870 Problem z chłodzeniem

oban19

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z wentylatorem mojej karty graficznej ASUS Radeon 6870, wiatrak cały czas kręci się za szybko (3500 rpm)  pomimo tego, że temperatura kary jest stosunkowo niska (40-50). Próbowałem już wyczyścić dokładnie wentylator, zainstalować nowe sterowniki, ręcznie zmienić prędkość obrotów, ale wiatrak dalej obraca się z maksymalną predkością. Co więcej Catalyst pokazuje mi że wentylator pracuje z mocą 15%. Kartę ma kupiłem ponad rok temu.

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już próbowałem, nie pomogło, ani to ani Speed Fan.

Który czujnik masz na myśli? Wszystkie odczyty są prawidłowe według mnie 3400-3500 rpm i 40-50 :P

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

tzn. czujnik od regulacji obrotów.

możesz sprawdzic czy all kable sa dobrze podlaczone.

wgl. ta temp troche za wysoka i polecał bym zmienić paste termo przewodzącą. Może w tedy zmniejszą się obroty.

wgl. ta temp troche za wysoka i polecał bym zmienić paste termo przewodzącą. Może w tedy zmniejszą się obroty.

Sry za spam ADBLOCK..

graphic.png
Opublikowano

Ściągnij pan MSI afterburner, na samym dole masz taką możliwość kręcenia wiatrakiem ręcznie :

0cn2j901kx67.png

Tam klikasz na 'auto' potem ręcznie ustawiasz np. 40 jak tutaj na ssie jest u mnie i w idle temperaturka 28C :D.

Jak nie działa to czujnik ujebany.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...