Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Veigar czy Morgana?

TheFOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Posiadam trochę pz i zastanawiam się kogo kupić Veigara czy Morgane? 

Myślałem nad kupnem Veigara, ponieważ widziałem jak grali nimi ludzie i byli naprawde op :D

I jeszcze, którą postacią by się lepiej farmiło?

Opublikowano

Veigar IMO jest lepszy niż morgana

- grupowy stun

- można stakować "Q"

- duży DMG w early, nie mówiąc w late

- ulti rozwala wrogiego AP na strzała (zależy ile ma AP),lub na combo

- brak mechanizmu escape no chyba że umiesz używać tej klatki.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

morgana

-stun na 3 osoby,uzywajac ulta potem zhonyi mozemy zrobic zajebisty dmg samemu go nie otrzymujac

- najdalej lecacy root w grze (q)

- zajebisty passyw - spellvamp

- black shield - resist na CC

czego chciec wiecej :) 2 skille aoe, stun , root, tarcza na cc :) lodzio miodzio :D

baner.png

Opublikowano

morgana

-stun na 3 osoby,uzywajac ulta potem zhonyi mozemy zrobic zajebisty dmg samemu go nie otrzymujac

- najdalej lecacy root w grze (q)

- zajebisty passyw - spellvamp

- black shield - resist na CC

czego chciec wiecej :) 2 skille aoe, stun , root, tarcza na cc :) lodzio miodzio :D

Tylko, że jak odejdziesz od ulta albo "fleszniesz" to nic ci ult nie zrobi, a veigarem jak walniesz klatke w teamfighcie odpowiednio to macie wygrany :), plus jego ult, załóżmy jest ahri która ma 800 AP, veigar ma też 800, to ahri może mieć 2000 HP i padnie na strzała z ulta od veigara.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Ja bardzo polecam veigara jest op .

Polecam takie kombo -

Najpier W w jak najlepszych strategicznych miejscach potem robisz E potem Q a potem Ulta wszystko w jedną osobę i jeżeli zrobiłeś dobry bulid to zabijesz na takie jedno kombo . Zawsze takie combo używałem i mnie nie zawioło .

Opublikowano

Tylko, że jak odejdziesz od ulta albo "fleszniesz" to nic ci ult nie zrobi, a veigarem jak walniesz klatke w teamfighcie odpowiednio to macie wygrany :), plus jego ult, załóżmy jest ahri która ma 800 AP, veigar ma też 800, to ahri może mieć 2000 HP i padnie na strzała z ulta od veigara.

no dobra,ale co jak ahri mu ucieknie/nie ma jej w poblizu :) albo jak ja ubije a jakis tank jest feedniety ? 

a z ulta morgany nie jest latwo uciec,sam flash rzadko wystarcza (a pozatym flash ma 300s cd a ult morgany 120?) bez skoku+flasha jest ciezko :) 

drugą sprawą jest,ze jesli w teamighcie enemy team stoi kolo siebie,to jest takie zamieszanie ze nawet nie wiedza ze maja na sobie ulta :) pozatym sam dmg z uzycia ulta bez stuna nie jest maly :D wg mnie morgana ma miazdzaca przewage nad veigarem,on nie ma nic oprocz dobrego bursta,jego stuna nie ciezko uniknac.

baner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...