Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft + Mo'creatures

KrysteQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgraj sobie optifine.

Anyway sam mo'creatures potrzebuję dużo pamięci, z powodu takiego że ma dwa mody MoCreatures, a także CustomMobSpawner.

I podczas grania z tym modem, spawnuję się dużo mobów i MC czasem nie wyrabia i spadają ci FPS.

Opublikowano

Ogólnie to chodzi o spadki FPS nawet bez Mo'creatures (zapomniałem tego uwzględnić) a optifine mam chodzi o to że mam 44 fps i nagle 22 fps czy jest jakiś sposób na zniwelowanie tych spadek fps (Czy jakiś moderator mógłby zmienić nazwę tematu na [Problem] Minecraft spadki FPS ) 

@Edit

Aha i jeszcze jedno nie wiem czy to ważne ale mam 1 chunk Updates i nie wiem czy to ma jakiś związek

Opublikowano

Ile masz ram PC ?

Zapewne masz przeznaczone tylko 1 GB ram na MC ;C>

Polecam mieć jave 7 lub Jave 8 :), oraz te parametry : -Xmx2G -Xms1G

Opublikowano

Mam 3 Gb ramu.

A jak się przeznacza takie parametry jak ty mi dałeś bo ja próbowałem to zmieniać w Javie i coś tam pozmieniałem na 2 GB ale ni wiem czy to to

@Edit

Ok wystarczyło zreinstalować Mc ale teraz mam problem jak patrze naprzeciw siebie to mam stabilne fps ale jak patrze pod siebie to mi fps spadają jeszcze dam znać jakby coś Aha i Plusa masz :) za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...