Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to jest legalne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim.

Mam pewne pytanko, a mianowicie:

Czy używanie szablonów Takich jak na IPB jest legalne na MyBB ?
Po internecie krąży dużo Szablonów Carbonów ala IPB na MyBB. Widzialem też taki szablon jak ma MpcForum, tylko kolorki inne i tyle.

Czy to jest legalne używanie takich szablonów ?

Opublikowano

Myślę że nie jest to nie legalne :)

Zresztą jak wgrasz szablon z IPB na na silnik MyBB to kto ci z zwykłych użytkowników na to patrzy :)

Ja znam takie fora że są tak kombinowane style że hoho i fora stoją już niektóre po 2-3 lata bez problemowo :)

Opublikowano

Jest to legalne.

Są to szablony zrobione przez użytkowników i opublikowane a nie kradzione i opublikowane.

Co innego jeśli masz nulleda ipb ale jeśli jest to styl udostępniony przez autora na darmowym skrypcie (mybb) to możesz śmiało tego używać :)

//Jeśli jest to szablon skopiowany z ipb i przerobiony a nie zrobiony od podstaw przez autora to jest to nielegalne - naruszenie praw autorskich, ale jeśli jest to robione od podstaw i wzorowane na oryginale to nic Ci nie zrobią.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Jeśli w stylu są paczki ikon lub plików graficznych które zostały wykonane dla silnika IP.Board to nie możesz ich wykorzystywać bo są licencjonowane.

Opublikowano

A Mogłby ktoś zobaczyć na szablon:

Carbon By BaszaR

i Szablony by Every One i mi napisać ??

Porównaj sobie po prostu ikony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...